10.000 de volume au fost donate unui numar de 19 biblioteci din judetul Sibiu

0
www.tipografie-digitala.ro
www.tipografie-digitala.ro

Început de an generos pentru 19 biblioteci publice din județul Sibiu, care își vor completa colecțiile de carte în primul trimestru al acestui an, cu 10.000 de volume, în valoare de 76.300 lei, datorită unui proiect aplicat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și donației oferite de Fundația ”Mereu Aproape” din București.

Este vorba despre localitățile Alămor, Biertan, Chirpăr, Copșa Mică, Cristian, Gura Rîului, Jina, Loamneș, Marpod, Moșna, Merghindeal, Micăsasa, Păuca, Rîu Sadului, Sadu, Săliște, Slimnic, Tălmaciu și Turnu Roșu. 18 biblioteci vor primi în dar un pachet de 550 de unități de bibliotecă, cu 55 de titluri din literatura română modernă și contemporană, mai puțin Biblioteca din Loamneș, condiționată de spațiul său, care își va mări colecția cu doar 100 de volume.

În cazul județului Sibiu, juriul a agreat formula propusă de BJ ASTRA, oferind un număr impresionant de volume, care va face, de acum înainte, obiectul unei Campanii autentice de promovare a cunoașterii prin Lectură și dezvoltarea colecțiilor de carte din bibliotecile sibiene, din mediul rural și urban mic, intitulată motivațional Mereu Aproape de Raftul de Carte.

“Piesa” care a convins Fundația Mereu Aproape să fie aproape de bibliotecile sibiene a fost biblioatelierul de scriere creativă și arta de a spune povești, Spune-mi o poveste despre satul tău!, proiect care a demonstrat rostul cuvântului în promovarea tradițiilor locale prin intermediul copiilor povestitori, adevărați ambasadori ai comunităților în care aceștia trăiesc și învață.

“Donația celor 10.000 de volume în spațiul bibliotecilor sibiene vine ca o răsplată pentru interesul acordat lecturii și educației non-formale din biblioteci, dar și ca o provocare pentru noi proiecte, utile și plăcute, totodată. În metaforă, aceste volume reprezintă prima picătură în oceanul nevoilor colecțiilor de carte din bibliotecile sibiene, al căror rost este creștea interioară a omului contemporan prin cunoașterea de sine și, mai apoi, prin cucerirea a tot ce este aprioric catalogat cu ”nu știu”, ”nu pot”, ”nu cred”. Mulțumim Fundației Mereu Aproape, atât pentru generozitatea de care a dat dovadă, cât și pentru încrederea acordată instituției noastre”, explică Florinela Anca Vasilescu, manager proiect.

Sursă text: www.sibiu100.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ