A fost adoptată ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Programului IMM Invest

0

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Programului IMM Invest, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîţu anunțând că sunt câteva modificări importante.

↗ Creşterea plafonului de garanții de la 15 la 20 de miliarde de lei;

↗ Implementarea unei perioade standard de subvenţionare a dobânzii, de 8 luni de la data acordării creditului. Iniţial se duceau până la sfârşitul anului şi atunci am introdus o perioadă standard de opt luni pentru toţi cei care beneficiază de acest program;

↗ Introducerea posibilităţii ca microîntreprinderile şi întreprinderile mici să acceseze credite pentru finanţarea capitalului de lucru cu valori mai mari, de până la 5 milioane de lei, nu ca până acum de un milion de lei.”

ℹ La data de 3 august 2020, în cadrul Programului IMM INVEST România au fost acordate credite în valoare de 11,18 miliarde de lei unui număr de 13.220 beneficiari implicând o garanţie a statului în valoare de 9,61 miliarde de lei.

ℹ IMM Invest este cel mai mare program de susţinere a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România, demarat în ultimii 30 de ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ