A fost stabilită data primului tur al alegerilor prezidențiale

0

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă a anunțat marți înainte de începutul ședinței de guvern data de 10 noiembrie pentru primul tur al alegerilor prezidențiale.

De asemenea, Dăncilă a precizat că, în ședințele următoare ale Executivului, vor fi reglementate procedurile de vot.

„Astăzi vom stabili prin Hotărâre de Guvern data de 10 noiembrie 2019, zi a alegerilor pentru președintele României, potrivit responsabilităților Guvernului privind organizarea în condiții cât mai bune a scrutinului electoral și asigurarea dreptului de vot al cetățenilor. Ulterior vom adopta întreg pachetul de reglementări privind organizarea și desfășurarea scrutinului, în conformitate cu modificările din Parlament, și anume votarea pe mai multe zile în secțiile din străinătate, posibilitatea prelungirii votului și după ora 21:00 și implementarea votului prin corespondență”, a explicat Viorica Dăncilă.

Potrivit președintelui Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu Buică, al doilea tur de scrutin ar urma să aibă loc pe 24 noiembrie.

Până acum și-a anunțaț intenția de a candida președintele în funcție, Klaus Iohannis, precum și Călin Popescu Tăriceanu, Șerban Nicolae, Eugen Teodorovici, Mihai Fifor sau Ecaterina Andronescu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ