Astăzi este ziua internațională a îmbrățișărilor! 🤗

0

Știați ca pentru o viața sănătoasă și echilibrata emoțional avem nevoie de minim 12 îmbrățișări zilnic?

Virginia Satir, psihoterapeut american, spune ca avem nevoie de 4 imbratisari pe zi ca sa supravietuim, 8 ca sa ne mentinem si 12 ca sa crestem.

Prin îmbrățișări comunicam partenerului emoția iubirii. Îmbrățișările au un efect de alinare a durerilor sufletești, reduc anxietatea și depresia, însă și de împărtășire a emoției iubirii.

Când îmbrățișăm persoane dragi, animăluțe iubite sau chiar copaci (este cunoscuta aceasta terapie prin îmbrățișările copacilor), se produce o scădere a oxitocina -hormonul stresului, in creier.

Iar aceasta duce la o scădere a presiunii sângelui și ameliorează simptomele depresiei.

Scade cantitatea de cortizol din sange, iar reacțiile biochimice si fiziologice la imbratisare, pot produce “imbunatatirea competentelor sociale (comunicare, reducerea sentimentelor de jena, asertivitate) si cresterea sentimentului de incredere.

Totodata, imbratisarea aduce stimulari psihice si fiziologice pozitive, atat la cei care imbratiseaza cat si la cei imbratisati, crescand sentimentul de protectie, siguranta, incredere in sine si in cei din jur, forta interioară”.

Îmbrățisarea trebuie sa dureze mai mult de 9 sec pentru a se produce efectele de mai sus. Recomandarea specialiștilor este ca ea sa dureze 30 de secunde.

Sursa – Elena Sim

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ