Cort destinat trierii pacienților în curtea Spitalului Municipal Mediaș

0

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a amenajat luni, 16 martie, în curtea Spitalului Municipal Mediaș, un cort destinat trierii pacienților, ca și măsură suplimentară pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului COVID-19.

Un astfel de cort a fost instalat ieri, 15 martie, în curtea interioară a Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a operaționalizat două numere de telefon disponibile permanent, în vederea asigurării unei comunicări directe cu persoanele aflate la izolare sau carantină, de pe raza județului.

Cetățenii aflați în această situație pot apela următoarele numere de telefon :
0269-211254, 0269-216103.

Pe lângă restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment, care presupun participarea unui număr de peste 50 de persoane realizate în spații închise, inclusiv cele realizate în săli de tratament balnear, săli de fitness, saloane de SPA-uri, de cosmetică, săli de jocuri de noroc și cazinouri, CNSSU a luat hotărârea suspendării până la data de 31.03.2020, a organizării și desfășurării târgurilor de mașini auto.

================================================================

Până astăzi, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 168 de cetățeni care au contactat virusul, 9 sunt declarați vindecați și au fost externați.

De la ultima informare, au fost confirmate 10 cazuri noi, după cum urmează: 4 în București, 2 în Ilfov și câte unul în Constanța, Teleorman, Neamț și Mureș.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 10 persoane au vârsta cuprinsă între 21 de ani și 63 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.078 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 14.845 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.708 teste. Dintre acestea, 3.540 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 7 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ