Cum „tratează” Primăria Mediaș solicitările de presă și cum încalcă legea

0

Vorbind la modul personal, Obiectiv Media s-a obișnuit deja ca Primăria Mediaș să tragă de timp în ceea ce înseamnă oferirea unui răspuns clar al solicitării de presă și ulterior de a oferi un răspuns care ori nu face obiectul cererii, ori este incomplet.

O să ne refererim astăzi însă la ultimul caz, cel referitor la următoarea solicitare de presă adresată în scris, cu număr de înregistrare 11829/23.07.2019.

Bună ziua,

Prin prezenta vă rog să-mi comunicați de ce nu s-a construit Centrul de ecarisaj al municipiului Mediaș, pe strada Baznei, Hula Veche, investițe promisă de d-nul primar Gheorghe Roman în campania electorală din 2016 și pentru care, a fost aprobat de către Consiliul Local la data de 19.09.2016 un proiect de hotărâre privind reglementarea situaţiei juridice a respectivului teren.

Vă rog să-mi comunicați răspunsul în scris, la adresa de e-mail: contact@obiectivmedia.ro„.

În continuare, la data de 19.08.2019 primim e-mail:

Bună ziua,

Atașat găsiți răspunsul la adresa dumneavoastră, înregistrată la Primăria Municipiului Mediaș cu nr.11829/22.07.2019„.

Un răspuns care nu are absolut nici o legătură cu solicitarea noastră, întrucât noi nu am întrebat dacă a mai fost identificat sau nu încă un spațiu pentru mult promisul centrul de ecarisaj.

Le-am răspuns că nu face obiectul solicitării și să retrimită la departamentul abilitat. Ulterior primim un alt e-mail:

Bună ziua. Solicitarea dumneavoastră înregistrată cu nr.13596/04.09.2019 a fost îndreptată către Direcția Patrimoniu„.

Asta în condițiile în care era vorba de aceeași solicitare și nu de una nouă. Am trecut și peste asta, iar vineri 04.10.2019 a fost ultima zi în care trebuia să primim și acest răspuns. Evident că acest lucru nu s-a întâmplat, am contactat telefonic un reprezentantat al Serviciului de Comunicare, care ne-a direcționat către d-na Călburean, de la care am aflat  (pe un ton foarte ridicat) că nu se ocupă de acest departament.

Ne-a direcționat mai departe la d-na Oancea. La biroul dânsei am sunat în repetatate rânduri de la 12:30, la 12:56 ne-a și răspuns și ne-a lămurit și dânsa, citând „Ce a ținut de mine am răspuns”, promițând totuși că luni dimineața (astăzi) va avea o discuție cu colegii care se ocupă să ne ofere un răspuns.

Așadar, o solicitare de presă din data de 23.07.2019, la care la mai bine de 60 de zile de atunci nu avem un răspuns, dar avem o încălcare a legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public.

Din acest motiv, dacă nici în cursul zilei de astăzi nu primim răspunsul complet al solicitării din 23.07.2019, vom continua demersurile pe cale legală și vom depune inițial o plângere administrativă.

Mai jos, hotărârea Consiliului Local din data de 19.09.2016 privind reglementarea situaţiei juridice a respectivului teren.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ