De astăzi avem Telverde la Ministerul Muncii

0

Cetățenii au începând de luni, 9 noiembrie, o linie Telverde la Ministerul Muncii. La dispoziție pentru orice întrebare legată de noile măsuri de protejare a sănătății românilor luate de Guvern, măsuri având consecințe asupra relațiilor de muncă.

Nu vrem să afectăm economia, locurile de muncă, business-urile oamenilor. Guvernul, prin MMPS, a acordat peste 7 mld. lei pentru toate măsurile de sprijin. Din martie până astăzi. Așa o mobilizare a administrației (a instituțiilor Ministerului Muncii) este fără precedent. Administrația poate lucra pentru cetățeni, iar faptul că o face când ne confruntăm cu una dintre cele mai grave situații mie îmi dă o putere pe care cu greu o pot descrie. Faptul că am luat toate aceste măsuri arată că ne pasă. Sunt 7000 de angajați activi, în plus, în evidențele Inspecției Muncii, în octombrie față de septembrie. Bine, România! Important este să rămânem aproape de oameni, să îi sprijinim să muncească în continuare, inclusiv sau în primul rând, prin munca la distanță.

„În situația de față, Guvernul a luat noi decizii. Pe mine mă interesează ca românii care muncesc, angajatorii care fac eforturi să mențină locurile de muncă să fie ajutați. Suntem aici, răspundem întrebărilor. Vreau să lămurim oamenii cu privire la munca lor în următoarele săptămâni. Mă interesează să ajutăm oamenii. Nu răspunde concludent, pe moment, “operatorul” la anumite întrebări care adresează o situație specifică, cu permisiunea persoanei, se va nota numărul de telefon și revenim cu promptitudine. Fiecare român care muncește trebuie să știe că este respectat de Guvern”, a declarat Ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ