FOTO & VIDEO: Municipiul Mediaș, beneficiar al unui proiect pe fonduri europene nerambursabile

0

Joi, 5 septembrie 2019, a avut loc la Mediaș semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „Modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric din municipiul Mediaș“. Proiectul se desfășoară în cadrul programului Operațional Regional 2014 – 202, axa prioritară 3, prioritatea de investiții 4e, Obiectiv specific 3.2 – „Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane, bazată pe Planurile de Mobilitate Urbană

Semnarea contractului (foto & video mai jos) a fost făcută de către primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman și de către directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, dl. Simion Crețu.

La eveniment au luat parte de asemenea președintele Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean, viceprimarul municipiului Mediaș, dna Christine Thellmann, reprezentanți ai firmei de consultanță, directori din cadrul municipalității. Valoarea totală a proiectului este de 57.178.530 lei, din care Municipiul Mediaș va primi o finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene, în valoare de 44.805.105 lei.

Obiectivul general al proiectului îl constituie promovarea mobilității urbane durabile prin modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric și implementarea unui sistem integrat de trafic, bazat pe soluții inovative de eficientizare a transportului public, în vederea creșterii atractivității acestuia, în detrimentul autoturismelor personale, ceea ce va duce implicit la reducerea poluării în municipiul nostru.

Printre obiectivele specifice ale proiectului se numără: eficientizarea transportului public, prin reducerea timpilor de călătorie, a consumului de combustibil și creșterea numărului de călători; reducerea poluării, inclusiv a celei sonore; reducerea numărului de accidente și creșterea siguranței rutiere pentru toți participanții la trafic.

În urma implementării proiectului, se vor obține următoarele rezultate:

Achiziționarea a trei troleibuze noi
18,95 kilometri de cale simplă lungime rețea de contact extinsă modernizată
14,3 kilometri cale simplă lungime rețea de contact extinsă pe str. Stadionului și str. Avram Iancu, str. Moșnei – Eleșteu
3 stații de transport public modernizate
1 sistem de e-ticketing modernizat și extins
1 sistem de management al traficului
1 pasaj reabilitat peste calea ferată, la intersecția străzii Avram Iancu cu strada Hermann Oberth
3 poduri reabilitate: pod peste pârâul Ighiș – pe Șoseaua Sibiului, pod peste pârâul Moșnei – pe str. Moșnei, pod peste pârâul Moșnei – pe str. Aurel Vlaicu
2 platforme de întoarcere: str. Stadionului și Heleșteu
Durata de implementare a proiectului proiectul „Modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric din municipiul Mediaș“ este de 33 de luni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ