Indicator nou la intersecția de la Podul CFR pentru fluidizarea traficului

3

De câteva zile a apărut un indicator nou de circulație la intersecția de la Podul CFR.

Practic, pe direcția de mers spre cartierul Vitrometan venind dinspre spital la intersecția cu strada Hermann Oberth (Șoseaua Sibiului) trebuie cedată trecerea autovehiculelor care vin din strada Avram Iancu și respectiv Mărășești.

Acest lucru a stârnit deja un val de reacții negative în mediul online, în sensul în care mai mulți medieșeni au întrebat:

– de ce ești obligat să cedezi trecerea celor care vin de pe Avram Iancu și Mărășești, atâta timp cât te afli pe un drum cu priroitate ?

– cum să fie introdusă prioritatea de stânga pe un drum național ?

– de când devine drumul secundar drum prioritar celui național?

Explicația este simplă:

În acea zonă nu este drum cu prioritate, e doar o bretea. Cei care circulă în intersecție au prioritate. Până acum cei care veneau de pe strada Moșnei de exemplu blocau intersecția dacă pe bretea era flux continuu.

Dacă șoferii ar circula și ei in interiorul intersecției ca și ceilalți ar fi una. Dar aceștia sunt deviați pe acea bretea și NU au prioritate de dreapta! Prioritate au cei care circulă efectiv în intersecție la culoarea verde a semaforului!

Ar mai fi de menționat că, potrivit legii, în interiorul municipiului nu se consideră Drum Național. Trebuie făcută distincția între un drum național și o stradă din municipiu.

Potrivit autorităților rutiere, noul indicator va ajuta la fluidizarea traficului în intersecție și îi va ajuta pe cei care vin din cele două direcții amintite mai sus și astfel nu se va mai crea blocaje, mai ales în orele de vârf.

3 COMENTARII

  1. Dl Dabacan te_ai gândit mult până ai scris articolul? Intersecția cu pricina nu respecta deloc legislația românească, de cea europeana nu mai vorbim! Semnalizarea ar trebui regândită integral! In ceea ce privește breteaua și faptul că în localitate DN nu mai e drum național e cea mai mare elucubrație!

LĂSAȚI UN MESAJ