Interviu cu actrița Maria Buză | Iubesc filmul, dar sunt îndrăgostită de teatru!

0

Vă scriam zilele trecute despre faptul că medieșenii sunt invitați la un spectacol plin de umor intitulat „Ai lu’ Gorobete”, de Radu Gabriel.

Evenimentul este organizat de Trupa de teatru „Noi și…Atât”, în colaborare cu Direcția de Cultură și Asociația Culturală „Mediașul Nostru”, iar invitați speciali sunt Radu Gabriel, Maria Buză și Alin Panc.

Obiectiv Media a stat de vorbă cu Maria Buză, o actriță și cântăreață română, care nu mai are nevoie de nici o altă prezentare.

Obiectiv Media: Ce personaje ar fi jucat Maria Buză, altele decât cele cărora le-a dat „viață”
Maria Buză: Un actor cred că se bucură întotdeauna de rolurile ce le repetă în prezent și spectacolele în care joacă, și atunci când i se întâmplă asta, e cel mai fericit. Nu așteaptă niciodată mai mult, cel puțin în acel moment. Consideră că e rolul vieții lui și încearcă să fie cel mai bun. Joacă-ți rolul ca și când ar fi ultimul!

OM: Folosiți în viața reală replici din piesele de teatru ?
MB: Inevitabil!

OM: Ce iubiți mai mult, filmul sau teatrul ?
MB: Iubesc filmul, dar sunt îndrăgostită de teatru!

OM: Ce părere aveți de trupele de teatru (amatori) ?
MB: Trupele de teatru de amatori sunt dovada faptului că în fiecare dintre noi există un „artist”! Arta de a fugi din lume și de lume este cea mai complexă dintre toate. Cei care reușesc asta, vor dovedi că pasiunea poate întrece vocația. Este minunat că există teatrul cu actorii lui, cu dramaturgii lui și, fie că ești amator sau profesionist, bucuria și pasiunea nu se vor încurca niciodată de o diplomă.

OM: Știați că Constantin Codreanu a jucat și regizat trupa Teatrului Popular Mediaș ?
MB: Nu, nu știam. Dacă m-ai întrebat despre asta, în primul rând e limpede că îți doreai să aflu și eu în caz că nu știam și, în al doilea rând, o dată cu mine și toți ceilalți iubitori de teatru. Constantin Codreanu este actorul care aduce onoare și prestigiu nu doar Teatrului Popular Mediaș, ci și artei teatrului și cinematografiei românești.

OB: Au fost și alte trupe de teatru care au jucat piesa Ai lu’ Gorobete de Radu Gabriel ?
MB: Ai lui Gorobete, nu a fost o piesă de teatru, ci niște personaje create și născute în situații comice specifice spațiului ruralo-urban în cadrul emisiunii Clubul de Comedie cu succes real pentru publicul anilor 2000. Nu cunosc alte experiențe teatrale legate de lumea lui Gorobete decât acum și aici cu voi la Mediaș.

La finalul interviului, am rugat-o pe talentata actriță să lanseze o invitație către publicul medieșean.

Maria Buză: Felicitări și abia aștept să mă bucur de munca și talentul vostru și toate eforturile demne de toată admirația și a mea, dar și a publicului medieșean pe care îl invit să umple sălile de teatru și piesa să aibă succes și multe aplauze la rampă! Cu drag, Maria B.

Evenimentul cultural are loc în data de 3 Decembrie 2017, la Sala Traube, de la ora 18:00.

Intrarea este liberă!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ