Medieșenii sunt invitați să reîmpădurească zona Binder Bubi!

0
Foto: Gina Ștef
             Foto: Gina Ștef

Asociația Culturală „Curcubeu” Mediaş organizează la finele acestei săptămâni o acțiune de împădurire în zona Binder Bubi Mediaș.

Mai jos, comunicatul organizatorilor:

Vă invităm să luați parte, sâmbăta, 14.03.2020, ora 09:00 la operațiunea noastră de plantare a puieților de pini pentru regenerarea/refacerea pădurii din dealul Binder Bubi, Mediaș.

Locul de întâlnire este la terminația superioară a str. Frasinului (mai sus de Complexul Comercial Stejarului. Uneltele de lucru vor fi oferite de Ocolul Silvic și de organizatori.

Sunt invitați toți doritorii refacerii pădurii seculare (azi devastate de bătrânețe și boli), dornici să reînvie bogăția de altădată a pădurii și orașului. Ne adresăm tuturor celor care au cunoscut bogăția acestei pădurii înainte de degradare, cât și celor care nu i-au cunoscut apogeul dar doresc să o vadă renăscând, a ni se alătura, pentru a reface un mediu prietenos și dătător de farmec și sănătate.

Sunt binevenite, și le adresăm salutul nostru de recunoștință pentru angajare, tuturor persoanelor, grupurilor comunitare /politice /apolitice /religioase /civice/ individual respondente, care nutresc respect față de natură și față de moștenirea de la strămoșii noștri, pe care o vom lăsa mai departe urmașilor noștrii. La acțiune pot participa și copii, însoțiți de părinți.

Fiindcă suntem într-un sezon climatic capricios iar terenul este în pantă accentuată, persoanele care ni se alătură sunt rugați să vină echipați cu bocanci (nu cu încălțăminte sport sau cu cizme de cauciuc) și cu pelerine de ploaie (dacă se anunță ploi) și să asculte, să înțeleagă și să respecte instrucțiunile pe care Ocolul Silvic ni le va transmite, pentru o bună și de succes desfășurare a operațiunii.

Pentru orice detalii vă stăm la dispoziție:

Dl. Dorin – tel. 0726.746.568 ( coordonator de acțiune)

Vă așteptăm cu drag!„.

PLUS Mediaș și USR Mediaș se alătură acțiunii

PLUS Mediaș și USR Mediaș participă la acțiunea de împădurire, organizată de Asociația Culturală “Curcubeu” Mediaș, în zona Binder Bubi pentru a contribui la reîmpădurirea zonei.

Vă invităm să plantăm împreună cei 500 de puieți sâmbătă, 14 martie, de la ora 9:00. Ne vom întâlni pe Str. Frasinului (mai sus de complexul comercial Stejarului).

Ocolul Silvic Mediaș ne va îndruma și oferi instructaj. Luați cu voi unelte de lucru și bidoane cu apă.

Întrucât sâmbătă, 14.03, conform site-ului accuweather.com vor fi între 9 și 13 grade Celsius, participanții sunt rugaţi să vină echipaţi cu haine și încălțăminte corespunzătoare.

Vă sugerăm folosirea unor ghiozdane mici în care să se găsească strictul necesar: apă, obiecte igienice, sandwich-uri și fructe. Uneltele de lucru vor fi oferite de Ocolul Silvic și de organizatori.

Punctul de întâlnire este la terminația superioară a str. Frasinului la ora 09:00. (foto)

Mulțumim domnului Dordea pentru implicarea și coordonarea acestei acțiuni și celor de la Ocolul Silvic Mediaș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ