Platforma civică România 100 își continuă dezvoltarea. Proiectul politic începe de astăzi

0

Proiectul civic „Platforma România 100 ” împlinește astăzi un an iar dezvoltarea lui, potrivit reprezentanților acestuia, trebuie să continue accelerat. Cu proiecte mai multe, printr-o rețea de comunități locale extinsă și cu contribuții mai consistente pe proiecte ample.

„Vă aduceți aminte, poate, că încă din prima zi a apariției Platformei România 100 am spus că este un demers civic cu obiective politice. Azi vă spunem că suntem pe cale să înființăm o organizație care să preia aceste obiective politice și să fie gata pentru alegerile din următorii ani. Astăzi am depus la tribunal actele pentru a înființa un partid politic: Mișcarea România Împreună „, a declarat Dacian Cioloș, Președinte fondator „Mișcarea România Împreună”, care a explicat și motivele care au dus la luarea unei astfel de decizii.

„De ce am făcut acest lucru? Pentru că politica, cea care ar trebui să ne dea soluții la provocări care ne afectează pe noi și familiile noastre, a ajuns goală de conținut, e rudimentară în metode și în exprimare, orbecăie într-o luptă searbădă, fără ieșire, fără câștigători, fără viitor.

Cum putem noi, oamenii acestei țări, să schimbăm politica, să o facem să ne servească pe noi și viitorul nostru? Răspunsul pe care vi-l propunem este să construim ÎMPREUNĂ o nouă agendă politică pentru ROMÂNIA.

Ceea ce vă propunem este să ne asumăm cu toții să facem mai mult pentru noi și pentru țară, fără să mai așteptăm de la politicienii actuali ceea ce ei nu pot și nu știu.

Ceea ce vă propunem este un nou proiect politic: Mișcarea România Împreună!

Nimeni de unul singur nu va putea să schimbe în bine toate lucrurile care nu funcționează în România. Nu o mână de oameni și nici măcar câteva zeci de profesioniști nu vor putea să rezolve problema ineficienței administrației publice. Nici calitatea clasei politice, nici problemele legate de corupție, nici nesimțirea agresivă a celor de la putere nu sunt ușor de schimbat chiar dacă vom fi câteva sute sau câteva mii. Schimbarea se face cu mulți profesioniști, cu mulți oameni cu valori solide și cu multă, multă muncă. Nu cu discursuri sforăitoare. Nu cu pile, rude sau aplaudaci slugarnici.

Ar fi un miracol ca oamenii care au fost la putere în cea mai mare parte a ultimilor 28 de ani să devină brusc modele de cinste sau de profesionalism. Compromisurile uriașe făcute de o bună parte a clasei politice pentru a fi mai bogată și mai puternică au un efect profund negativ. România nu poate deveni mai bună divizând societatea și provocând oamenii unii împotriva altora.

O parte dintre voi ați așteptat, poate, să facem mai mult. Ați fi vrut ca noi, cei câțiva foști tehnocrați, să fi fost prezenți în politică până acum. Să fi folosit mai bine încrederea și susținerea voastră. Am avut câteva ezitări despre ce ar fi trebuit să facem și e foarte posibil să fi greșit. Dar tot ceea ce am făcut a fost cu bună credință. Nu ne-a fost niciodată teamă să muncim din greu. Nu ne-am ferit nicicând de probleme dificile. Însă nu avem imunitatea politicianului tipic, antrenat în a fi împroșcat și a împroșca mizerii.

Vrem din tot sufletul o Românie mai bună, o Românie condusă cinstit. O Românie unde elitele politice sunt oameni drepți, generoși, profesioniști. Oameni modești și cu bun simț. Cred sincer că schimbarea în bine se produce în primul rând începând cu fiecare dintre noi.

Va fi o încercare ambițioasă şi riscantă mai ales că așteptările de la noi sunt mari. Ne dorim să inspirăm oamenii care cred că România merită o nouă clasă politică. O clasă politică cu toleranță zero față de corupție, nepotism și nesimțire. Avem nevoie de voi, de fapt avem nevoie unii de alții”, conchide Dacian Cioloș, Președinte fondator „Mișcarea România Împreună”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ