Școala de-Acasă ajunge, pentru prima dată, la Mediaș

0

Lucrările tinerilor rezidenți – artă vizuală și filme – sunt găzduite de Muzeul Gazelor Naturale din Mediaș (Șoseaua Sibiului, nr.5).

Aceasta consideră orașele Mediaș și Sighișoara ca fiind poli de dezvoltare ai microregiunii, locul unde se prezintă, cu ce au mai bun, satele din jur.

Așa că prima ieșire a Școlii în microregiune este la Mediaș, un oraș de care Hundorf este legat prin tradiție și prin multiplele legături care s-au stabilit de-a lungul timpului: mulți oameni ”de loc” din Viișoara locuiesc la Mediaș, orașul este locul cel mai apropiat unde găsești ”de toate” și, mai presus de orice, Mediaș păstrează aerul ”domnesc” al burgului medieval.

Potrivit organizatorilor, prezența Școlii de-Acasă vine să semnalizeze nevoia de continuare și întărire a relațiilor în această microregiune, considerând că atâta timp cât suntem împreună și ne sprijinim unii pe alții – noi între noi, mai întâi – tradiția sănătoasă merge mai departe.

Expoziția este deschisă în perioada 30 septembrie – 20 octombrie și poate fi vizitată de luni până vineri între orele 9.00 – 15.00.
Luni, 30 septembrie, ora 13.30 are loc prezentarea Școlii de-Acasă la care vă așteptăm cu drag !

Şcoala de-Acasă este un proiect de rezidenţe artistice și întâlniri formatoare care are loc an de an în localitatea Viișoara, județul Mureș, fiind destinat tinerilor artiști vizuali, regizori, scriitori, antropologi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ