Șeful ISU Sibiu despre importanța existenței unui elicopter SMURD mai aproape de oraș

0

Trei noi elicoptere SMURD au intrat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI.

Aeronavele sunt achiziționate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în cadrul căruia IGAV deține calitatea de partener, iar Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are calitatea de lider.

În cadrul proiectului menționat anterior, vor fi achiziționate alte 3 elicoptere H135 SMURD și 6 elicoptere medii/grele – variantele uscat, respectiv maritim.

Cât este de important existența unui elicopter specializat pentru intervenții de prim-ajutor medical calificat pregătit să intervină în zona Sibiu – Brașov, am aflat de la Lt.col Lucian Trefas, șeful ISU Sibiu.

„Existența unui elicopter specializat pentru intervenții de prim-ajutor medical calificat pregătit să intervină în zona Sibiu – Brașov este un sprijin important pentru zona de competenţă a inspectoratului. Solicitarea acestuia atunci când situația o impune reduce considerabil timpul de răspuns, la nivel de câteva zeci de minute, în anumite cazuri. Elicopterul facilitează acordarea mai rapidă a asistenței medicale specializate și transportul în cel mai scurt timp la unitățile sanitare, pentru pacienții care necesită îngrijiri medicale în zonele montane și zonele greu accesibile echipajelor din ambulanțe. De asemenea, este de mare ajutor în situațiile în care se impune transferul în spitale din alte localități, pe cale aerienă, a unor pacienți aflați în stare gravă”, a declarat pentru Obiectiv Media, Lt.col Lucian Trefas, șeful ISU Sibiu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ