Sibiu: Delegație militară mixtă româno-americană

0
26

Autoritățile locale din Sibiu au primit miercuri la sediul primăriei o delegație militară mixtă româno-americană, formată din specialiști în Afaceri Civile din Statele Unite ale Americii și specialiști în cooperare civil- militară de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre.

Vizita face parte din activitățile planificate pentru militarii americani și cei români care desfășoară în perioada 8-22 iulie un exercițiu multinațional numit Saber Guardian 2017.

Întâlnirea a avut ca scop informarea și documentarea cu privire la activitatea instituțiilor implicate, dar și promovarea parteneriatului româno-american.

Militarii americani au subliniat că doresc să transmită sibienilor și românilor în general că alianța NATO este în beneficiul și pentru cetățenii statelor membre și că armatele României și SUA acționează ca o echipă în acest scop.

Exercițiul multinațional Saber Guardian 2017 (SG17) este planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM) și condus de Forțele Armate ale SUA din Europa (USAREUR). Exercițiul se desfășoară în perioada 08 – 22 iulie, fiind organizat anual începând din 2013 până în prezent, prin rotație, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ