Sibiu: Linie telefonică gratuită pentru sprijinirea victimelor violenței domestice

0

Direcția de Asistență Socială din subordinea Consiliului Local Sibiu continuă programele de sprijinire a victimelor violenței domestice din municipiul Sibiu prin înființarea unei linii telefonice gratuite la care pot apela persoanele în cauză pentru a semnala actele de violență domestică și pentru a primi consiliere și posibile soluții în sensul ieșirii din situația de criză.

Linia telefonică este disponibilă din data de 24 iunie 2019, non-stop, inclusiv în perioada sărbătorilor legale, fiind apelabilă atât de pe telefonul fix, cât și de pe mobil:

                                                        0800 811 822

La acest număr de telefon va fi pregătit să răspundă personalul instruit din serviciul Primăriei, dar și voluntari care au informații ce pot fi de ajutor persoanelor aflate în aceste cazuri.

Pot apela această linie:

  • victimele violenței domestice;
  • părinți, copii, membri ai familiei victimei;
  • vecini, martori sau prieteni;
  • profesioniști în diferite domenii de activitate.

Specialiștii care răspund la telefon au pregătirea necesară pentru a furniza victimei și potențialilor martori, informații succinte despre demersurile pe care le pot întreprinde, pot oferi consiliere juridică și psihologicăprimară, îndrumând victima către instituțiile abilitate din apropiere, unde va beneficia de suport și orientare.

În cazurile extreme, victimele vor fi direcționate către Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie pentru găzduire temporară, un proiect al Asociației Femeilor din Sibiu, susținut de Primăria Municipiului Sibiu.

IMPORTANT! 

În orice demersuri propuse de către consilierii liniei telefonice de urgență este luată în considerare siguranţa și integritatea fizică a victimei și se solicită acordul acesteia pentru oricare dintre pașii care urmează a fi întreprinși începând de la înregistrarea datelor și până la semnalarea cazului către instituțiile teritoriale  abilitate în rezolvarea cazului.

Consilierii vor avea grijă să păstreze confidențialitatea pentru protecția victimelor și să protejeze intimitatea beneficiarilor.

 

 

 

Violența domestică este o problema socială gravă care afectează atât viața victimei, cât și a celorlalți membri ai familiei, cu prejudicii nu doar fizice, care sunt cele mai evidente, dar și cu consecințele emoționale și psihologice severe.

 

În perioada ianuarie – mai 2019 inspectorii din cadrul Direcției de Asistență Socială Sibiu – Biroul Protecția Copilului au gestionat 13 cazuri de violență domestică în care au fost implicați și 19 copii, aceste persoane beneficiind de servicii de consiliere și suport ca victime ale violenței în familie.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ