Via Transilvanica în Județul Sibiu | Tronson de 115 km

1

Via Transilvanica, proiectul de traseu de 1000 de km ce pornește de la Putna și își propune să ajungă până la Drobeta Turnu Severin, a fost marcat și în județul Sibiu, urmând să continue în județul Alba.

În ultimele săptămâni, voluntarii asociației Tășuleasa Social, cu sprijinul autorităților locale și județene, au marcat 115 km în județul Sibiu.

Rutele folosesc vechi drumuri între localități, poteci și drumuri forestiere și sunt destinate pentru drumeții, ture de bicicletă sau ture ecvestre.

Marcajul se face cu pietre de andezit care cântăresc fiecare 230 kg.

Planul inițiatorilor este ca bornele să poată indica printr-un sistem digitalizat oportunitățile de cazare, masă și agrement din zonă, contribuind astfel la dezvoltarea turistică a comunităților pe care traseul le traversează, și anume: Laslea, Biertan, Ațel, Mediaș, Micăsasa, Târnava, Brateiu, Moșna, Bazna, Copșa Mică, Șeica Mică și Axente Sever.

Gazdele evenimentului care a atras o participare entuziastă în piața centrală din Biertan au fost fondatorul Tășuleasa Social, Alin Ușeriu, și primarul comunei Biertan, Mircea Dragomir. La eveniment au luat cuvântul ambasadorii proiectului, printre care se numără ultramaratonistul Tibi Ușeriu, scriitoarea Mihaela Miroiu, dar și activistul civic și omul de televiziune Dragoș Bucurenci.

De asemenea, au participat și Andreea Esca, Amalia Enache, Pavel Bartoș, Marius Manole, Toma Coconea, dar și Charlie Ottley.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ