VIDEO: Claudiu Mureșan, senator USR PLUS: Avem nevoie de normalitate și empatie în sistemul nostru sanitar (P)

0

Senatorul USR PLUS de Sibiu, Claudiu Mureșan susține că Planul european pentru nu se numește întâmplător de RELANSARE și REZILIENȚĂ și că, în sine, acesta se referă la refacerea structurii societății de la capacitatea intrentă ființei umane de a construi împreună, de a rezista împreună, de a fi empatici.

Într-o declarație politică, senatorul Claudiu Mureșan afirmă că reziliența este capacitatea de revenire la normal, de adaptare la condiții nefavorabile, mai pregătiți să facem față crizelor – inclusiv celor de natură sanitară, mai umani.

Claudiu Mureșan: ”Investițiile în sănătate acoperă aproape toate nevoile și segmentele sistemului sanitar: medicina primară, spitale, prevenție, siguranță, diagnostic și tratament. Dar cea mai importantă componentă este cea a politicilor publice, de reformare structurală a sistemului de sănătate, cu pacientul – cetățean și contribuabil, în centru. Capitalul uman din sănătate este vectorul pe care trebuie să ne concentrăm atenția”

Senatorul USR PLUS de Sibiu, Claudiu Mureșan crede că Planul Uniunii Europene este conceput să ne ofere mijloacele de restabilire a normalității, iar în cazul sistemului sanitar, menit să facă față nu numai unor viitoare pandemii dar și asistenței medicale curente, normalitatea înseamnă:

– Respect pentru persoana, condiția sa medicală, suferința și viitorul său.
– Normalitate înseamnă: îngrijire și tratament care să-l redea familiei.
-Normalitatea azi înseamnă servicii de secol 21, adică echipamente, curățenie, medicamente.

Iată, în continuare, clipul cu declarația politică:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ