„Vis Muzical” | Concurs Județean de Muzică Vocal – Instrumentală

0

Elevii cu vârstă cuprinsă între 6 ani și 18 ani din județul Sibiu pot participa la un concurs care în vedere participarea unui număr cât mai mare de copii din județul Sibiu.

Evenimentul este organizat de Palatul Copiilor Sibiu, Structura Clubul Copiilor Medias în colaborare cu As Domy Music Star și este cuprins in calendarul activitatilor educative județene CAEJ poziția 2.

REGULAMENT

La acest concurs pot participa elevi cu vârstă cuprinsă între 6 ani și 18 ani.

Acest concurs are în vedere participarea unui număr cât mai mare de elevi din județul Sibiu care se înscriu în contextul educaţiei pentru artă muzicală şi preţuirea tradițiilor Românești, descoperirea și motivarea tinerelor talente, promovarea și aprecierea interpreților la adevărata lor valoare, dezvoltarea spiritului de competiție și corectitudine, precum și combaterea discriminării de orice fel dintre copii/tineri.

De asemenea, prin schimburile cultural artistice se vor lega prietenii și colaborări între copii, tineri, profesori și îndrumători.

OBIECTIVE:
– Descoperirea, lansarea şi promovarea tinerelor talente interpretative;
– Stimularea valorilor muzicii populare;
– Atragerea celor mai valoroase voci din județ
– Stimularea schimburilor culturale;
– Dorinţa ca acest concurs a deveni cât mai popular.

DESFĂȘURARE:
Concursul Județean de muzică vocal – instrumentala, se desfăşoară online din data de 4 Mai pana în data de 15 Mai, apoi jurizarea se va face până pe data de 22 Mai, ca urmare a acestei jurizări rezultatele să fie afișate pe paginile de Facebook https://www.facebook.com/vis.muzical
https://www.facebook.com/ClubulCopiilorMedias

Pot participa concurenți din județul Sibiu.

Fiecare concurent va trebui să se filmeze cu telefonul interpretând un cântec (muzică ușoară/populară/folk/pian) și apoi să-l încarce pe contul de facebook cu etichetarea contului https://www.facebook.com/vis.muzical, (după ce se cere prietenia).

Alături de filmarea care o va posta, concurentul va scrie : numele și prenumele, vârsta, secțiunea la care participă, categoria de vârstă, piesa interpretată, instituția de la care provine și profesorul coordonator, dar si Particip la Concursul „Vis Muzical”
Concurenții vor participa cu o singură piesă muzicală, individual și duet (dacă este din aceeași familie – respectând ordinele militare în vigoare aplicate în starea de urgență ) și pot participa la toate secțiunile din concurs.

SECȚIUNILE CONCURSULUI:
-pian
-muzică folk, individual și duet
-muzică populară , individual și duet
-muzică ușoară, individual și duet
Categoriile de vârstă sunt: 6 – 8 ani , 9 – 11 ani , 12 – 14 ani , 15 – 18 ani.

Juriul este format din cadre didactice cu specializare în muzică și soliști vocali consacrați din Județul Sibiu.

Departajarea interpreţilor la concurs, de către juriu, se va face în funcţie de:
– Interpretarea corectă din punct de vedere intonaţional;
– Calităţile vocale la soliştii vocali;
– Calitatea repertoriului;
– Stilul interpretativ
– Dicţia;
– Frumuseţea şi autenticitatea costumului popular purtat de interpret;
– Ţinută scenică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ