Cum au ajuns “apa și canalul” de Mediaș în topul rușinos național al “celor mai mari prețuri”?
De ce plătește sibianul 3,89 lei/mc de apă reziduală, iar medieșeanul, din ianuarie, 7,17 lei (7,82 lei cu Tva inclus) pe același metru cub?
De ce plătește sibianul 5,12 lei/mc de apă, iar medieșeanul, din 1 ianuarie 2024, nu mai puțin de 7,99 lei (8,71 lei cu tva) pe același metru cub?
De ce doar “Apă Canal” Ilfov e mai scump decât ATM Mediaș la capitolul “serviciul de canalizare” din cele 47 de societăți comerciale care furnizează apă și canal cetățenilor României?
Întrebări multe pe care și le pune medieșeanul, deloc mândru cu postura de campion național la “așa nu”.
Da, medieșeanul acela care câștigă, în medie, cu peste 1000 lei brut pe lună mai puțin decât sibianul.
Tocmai când să ne bucurăm că de pe locul 7, la nivel național, la capitolul “cel mai mare preț” la apă, dar și locul 4 la “canal”, ambele înregistrate în mai 2023, am căzut pe locul 13 la “apă” și 7 la “canal”, acum, în decembrie, ce să vezi ….ATM anunță că “nu se lasă” și vrea mai sus în topul “celor mai scumpi furnizori” de apă și canal. Nu se lasă și scumpește.
Așa că, de la 1 ianuarie 2024, vom fi pe un fruntaș și rușinos loc 5 la prețul “apei” și pe locul 2 la “canal”, ambele la nivel național.
Prețul este un bun indicator al performanței în management, domnilor conducători de tot felul.
Ne-ar prinde bine niște explicații, să știm măcar de ce ni se golesc buzunarele mai repede decât majorității cetățenilor români, consumatori de “apă și canal”.
Explicații aşteptăm şi de la acționarul majoritar al “Apa Târnavei Mari” S.A. Pentru cei care nu știu, acesta este Consiliul Municipal Mediaş cu 78,18 %. Poftiți cu explicația, stimabililor!