Asociația Dianthus, prezentă la un atelier de învățare experiențială în natură

0

Asociatia Dianthus a participat, Luni 6 Iunie 2022, la atelierul de învățare experiențială în natură dedicat cadrelor didactice, ghizilor de turism și facilitatorilor de activități pentru copii și tineret din organizații și grupuri de inițiativă de pe teritoriul județului Sibiu organizat de Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu.

Atelierul a fost structurat pe trei pachete de activități: Descoperă natura cu toate simțurile, Exploratorii naturii, Natura te ajută să te descoperi. Organizațiile au primit şi un kit educațional cu instrumente utile pentru lecțiile practice: un manual de activităţi în natură, binocluri, determinatoare sau cărți cu jocuri.

Participanţii la atelier, în calitate de membri în reţeaua educatorilor pentru natură, au deprins tehnici de explorare a naturii pe care le pot împărtăşi pe viitor cu tinerii și turiștii creând experienţe vii în natură și contexte de descoperire în moduri cât mai
responsabile.

„Pe langa idei si inspiratie, am primit, in cadrul atelierului, in custodie, un kit extrem de util pentru activitati in aer liber cu copii: doua determinatoare de animale si plante, identificatoare de copaci si o carte cu idei de activitati in aer liber prin metoda Flow Learning. Aceste materiale le punem la dispozitia cu drag celor interesati de organizarea de activitati in aer liber.” Feri Teglas – presedinte A.T.E. Dianthus Medias.

Proiectul beneficiază de cofinanțare de la Romgaz, este implementat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu și contribuie la atingerea obiectivelor programului „Anii Drumeţiei”, iniţiat de Consiliul Județean Sibiu. Misiunea programului este de a încuraja petrecerea timpului în aer liber și practicarea activităților specifice ecoturismului, respectiv descoperirea responsabilă a patrimoniului natural și cultural, și generarea de beneficii pentru comunitatea locală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ