De ce sunt evreii atat de destepti?

35

de dr. Stephen Carr Leon 

Am petrecut câţiva ani în Israel – pentru un stagiu, în câteva spitale de acolo – şi mi-a venit ideea de a face o cercetare: „De ce sunt evreii atât de inteligenţi?

Este evident faptul că evreii sunt mai avansaţi în multe aspecte ale vieţii, cum ar fi ingineria, muzica, ştiinţa şi, mai ales, în mediul de afaceri – aproape 70% din comerţul mondial este deţinut de evrei, de la cosmetice, modă, produse alimentare, hoteluri, industria filmului (Hollywood şi altele) etc, până la armament. Este aceasta o coincidenţă sau ceva obţinut în mod conştient?

Cercetarea a durat aproximativ opt ani, timp în care am adunat informaţii într-un mod cât mai exact posibil, despre alimentaţia evreilor, cultură, religie, pregătirea iniţială a sarcinii etc, pentru a le compara cu obiceiurile altor naţii.

Să începem cu pregătirea iniţială a sarcinii. În Israel, primul lucru pe care l-am observat este că mama însărcinată cântă mereu cântece religioase şi urmăreşte să rezolve cât mai des probleme de matematică împreună cu soţul. Am fost foarte surprins să văd că viitoarea mamă purta mereu cărţi de matematică şi, uneori, chiar mă ajuta în rezolvarea unor probleme. La întrebarea „Faci asta  pentru copilul din tine?”, ea mi-a răspuns: „Da, pentru a instrui copilul încă din burtă, numai aşa va putea fi un geniu mai târziu”.

Un alt lucru pe care l-am observat este atenţia acordată alimentaţiei. Viitoarei mame îi place să mănânce migdale şi curmale cu lapte, salate amestecate cu migdale şi alte fructe cu o coajă lemnoasă, cum ar fi nucile. Pentru masa de prânz – pâine, legume şi alge. În credinţa lor, carnea de animal şi peştele nu vor da niciun beneficiu pentru trupul nostru.

De asemenea, ei mănâncă întotdeauna, înainte de masa principală, fructe. În convingerea lor, dacă mănânci mai întâi felurile principale (cu pâine sau orez), apoi fructele, te vei simţi somnoros şi îţi va fi greu să înţelegi orice lecţie care ţi se va preda la şcoală. Modul de alimentaţie a copilului este întotdeauna sub îndrumarea părinţilor: în primul rând se consumă salata de fructe cu migdale.

În Israel, fumatul este tabu. În cazul în care sunteţi invitatul lor, nu încercaţi să aprindeţi o ţigară în casă, vă vor cere politicos să mergeţi afară pentru a fuma. Potrivit oamenilor de ştiinţă israelieni, nicotina distruge celulele din creier şi afectează genele şi ADN-ul, lucru ce poate avea ca efect apariţia unui idiot. Deci, fumători, vă rugăm să luaţi notă! (În mod paradoxal, cel mai mare producător de ţigări este un evreu… Philip Morris Klutznick.)

Din ceea ce am văzut, cei mai mulţi dintre copiii evrei cunosc cel puţin trei limbi: ebraica, araba şi engleza. Încă din copilărie ei vor învăţa să cânte la pian sau la vioară, acest lucru fiind absolut necesar. Există convingerea că această practică creşte IQ-ul unui copil şi va face din el un geniu. După constatările oamenilor de ştiinţă, vibraţia benefică a muzicii stimulează creierul şi acesta ar fi motivul pentru care există o mulţime de genii printre evrei.

Încă din clasa I, copiilor li se va preda matematică cu trimitere la afaceri şi subiecte de ştiinţă care le fac plăcere.

Pentru comparaţie, copiii de aceeaşi vârstă din California au IQ-ul cu aproximativ şase ani în urmă.

Copiii evrei sunt, de asemenea, orientaţi către atletism, tirul cu arcul sau tirul cu arma (cu aer comprimat). Aceasta deoarece se crede că tirul ar antrena creierul să se axeze pe decizii şi precizie.

În liceu, elevii sunt îndemnaţi să studieze ştiinţele, să creeze produse, să se implice în tot felul de proiecte, chiar dacă unele sunt foarte amuzante sau par a fi inutile. Dar sunt abordate într-un mod cât se poate de serios când este vorba de ştiinţa aplicată, medicină sau inginerie. Această cutumă este introdusă şi în instituţiile de învăţământ superior politehnic şi universităţi. În facultăţile cu profil economic se oferă multă libertate imaginaţiei creatoare, aşa că, în ultimul an de facultate, studenţii trebuie să facă un proiect şi, practic, ei pot absolvi doar în cazul în care grupul lor (aproximativ 10 studenţi într-un grup) poate face un profit de cel puţin un milion de dolari.

Nu fiţi surprinşi, asta este realitatea! Iată de ce evreii deţin jumătate din afacerile lumii. Cele mai recente produse ale firmei Levis au fost proiectate în cadrul Facultăţii de afaceri şi modă din Israel.

În New York, centrul comercial al evreilor din SUA, evreii care au o idee genială, benefică, sunt susţinuţi de comitetul oamenilor de afaceri evrei prin împrumuturi fără dobândă, pentru a asigura dezvoltarea unor afaceri prospere. Datorită acestui fapt, Starbucks, Dell Computer, Coca-Cola, DKNY, Oracle, Levis, Dunkin Donut şi sute de alte companii, chiar şi filme de la Hollywood, au beneficiat de sponsorizarea lor.

Absolvenţii evrei de la Facultatea de Medicină din New York au fost încurajaţi să apeleze la acest comitet, împrumutul fără dobândă permiţându-le să îşi deschidă cabinete sau clinici private.
În teoria  mea, nu iau în discuţie religia sau rasa. Întrebarea pe care o pun este: am putea să producem generaţii inteligente urmând exemplul evreilor?

Răspunsul ar putea fi afirmativ. Modificându-ne obiceiurile de zi cu zi, ocupându-ne de viitorii noştri copii, acordând atenţie alimentaţiei, educaţiei cred că, în termen de trei generaţii, am putea obţine un salt evident.

Fie ca noi toţi să reuşim să modelăm noi generaţii, de geniu, pentru binele omenirii, fără să conteze cărei naţii sau religii îi aparţin. Gândiţi-vă!

Sursă text & foto: centruldio

35 COMENTARII

  • Woooww….exact asta ii scriam unei foste colege de munca care a postat acest articol pe FB si asa am ajuns sa l citesc. E mare BULLSHIT…e doar un articol care sa fie scris si publicat, in lipsa de altceva. Si asa fiind….se putea inspira mai bine, as fi scris un articol de 100 ori mai adevarat si mai relevant privind subiectul. :))

 1. ….puteti urma exemplul evreilor,copiindu-le felul de viata .de educatie…dar nu uitati ca ,,Evreii”…sunt poporul ales de Dumnezeu si care detine promisiunea binecuvantarii !

 2. Domnule Lazar, va spun parerea mea sincera. A scrie un astfel de articol fara a mentiona macar o singura data cuvantul „Dumnezeu” este o greseala. Citind Vechul Testament (din Biblie) intelegem de ce evreii sunt superiori altor popoare. Au primit directive direct de la Dumnezeu, care a ales acest popor sa-L reprezinte. E adevarat ca nu L-au ascultat dar binecuvantarea totusi a ramas, sau macar parte din ea. Dumnezeu le-a spus asa in Deuteronom: „Domnul te va face să fii cap, nu coadă; totdeauna vei fi sus, şi niciodată nu vei fi jos, dacă vei asculta de poruncile Domnului, Dumnezeului tău pe care ţi le dau astăzi, dacă le vei păzi şi le vei împlini,”
  Astazi avem toti ocazia sa facem parte din Israelul Spiritual, si sa-L ascultam pe Dumnezeu. E pacat ca majoritatea cultelor crestine nici macar nu recunosc Legea Morala (a celor 10 porunci)…
  Dar Dumnezeu are inca oamenii Lui in toata lumea, chiar daca majoritatea neevrei.
  Dumnezeu este totul!

  • Gresit!!! Eronat!!! Total absurd!!! …domnule Adelin Tolan.Evreii nu sunt superiori,in nici un fel(indiferent ca dumneata esti evreu).Ei au refuzat sa fie popurul ales,neurmandu-l pe Dumnezeu,insa ai dreptate,Dumnezeu este totul! In privinta articolului,sunt total de acord cu domnul Corneliu,e un mare fasss!!
   Tote cele bune!!

  • Domnule Adelin Tolan, presupun că aţi citit integral articolul şi aţi fost suficient de pedant pentru a transmite mesajul care se urmărea a fi transmis. În cazul în care nu aţi fost suficient de pedant, îmi permit să reprecizez faptul că articolul a fost scris (în limba engleză) de către un medic, Stephen Carr Leon. Am amintit acest lucru în vederea stabilirii scopului mesajului transmis. Medicul, în niciun caz nu a dorit să arate implicarea divinităţii în neamul evreiesc, ci a sublinitat diferite aspecte din viaţa acestora pentru a face înţeles, din punct de vedere logic, de ce evreii sunt oarecum superiori.
   În orice caz, nu putem afirma că evreii au fost mereu superiori, mereu sus (mă refer la raporturile temporale, perioade) pentru că suntem coştienţi că în perioada holocaustului nu a fost niciun evreu „cap”. Şi totuşi nu am înţeles analogia dintre faptul că unele culte nu recunosc Legea Morală a Vechiului Testament şi articolul în sine.
   Vă mulţumesc pentru comentariu!

   • D-le Lazar. Eu sunt profesor si va voi spune in mod obiectiv parerea mea. In primul rand avem un articol care este semnat de un doctor fie in medicina, fie in stiinte, nu de dvs. Cum de va apropriati la urma articolul e un mister. In paranteza fie spus titlul stiintific nu se mentioneaza decat in revistele de specialitate eventual o scurta biografie, deci aici nu e cazul. Intrebarea si felul in care se pune problema aici sunt clar departe de scrutinul academic (in orice domeniu). Sunt avertizati ca s-au investit 8 ani de cercetari (nu stim de care – sociologice, genetice etc) pentru a fi intampinati de o serie de prejudecati, insiruiri de liste de bucate etc. O mica remarca ar fi ca pestele care este desconsiderat aici este cel mai probabil sa aiba vreo influenta benefica asupra materiei cenusii prin continutul de fosfor. Lasand insa la o parte glumele – geniile nu se fac cu o dieta adecvata domnilor. Hai sa fim seriosi. In primul rand la inceput doriti sa vedeti de ce evreii sunt mai inteligenti, apoi ii considerati genii. Diferenta e foarte mare. Majoritatea oamenilor sunt inteligenti daca nu au vreo problema de sanatate (autism, sindrom Down etc) insa geniul este o mutatie. Geniile nu se nasc din cauza nucilor si a migdalelor d-le Lazar. Si nici din cauza pregatirii femeilor insarcinate. Pot sa va dau o lista intreaga de genii care nu au avut un atare tratament. Leonardo da Vinci s-a nascut dintr-o laptareasa care a calcat cu strambul cu un betiv notoriu. Copilul avea toate sansele sa aiba malformatii congenitale si foarte probabil sa iasa un idiot datorita evident alcoolului. Dar sa revenim la oamenii inteligenti si sa lasam geniile pt ca nu exista o regula cum am zis pt ‘producerea’ lor. Mai mare surpriza apare cand autorul lauda sistemul de invatamant din Israel care e bun, dar nu e remarcabil. In orice caz, d-le doctor oriunde inclusiv in Romania se fac proiecte de studii la mai multe nivele. Eu, care am studiat in comunism am facut proiect de absolvire la liceul Spiru Haret (pe vremea aceea specializat pe automatica). La facultate nu mai vorbesc. Eu sunt de formatie umanista unde se face o dizertatie, dar in mediul stiintelor naturale se fac proiecte de cercetari. Si presupun ca asta este valabil cam peste tot in lume. Deci, nimic special si extraordinar pana aici. Apoi brusc vorbiti de medii de afaceri sus puse, pt ca asta sunt. Aici deja discutia ia alta turnura dupa parerea mea. Intr-adevar inclinatia lor a fost si este spre comert indiscutabil, dar asta nu are nimic de-a face cu inteligenta, ci mai degraba cu relatiile de familie. Si as adauga ca multi copii talentati ar face mai multe daca ar avea sponsorizari adecvate. Dar nu e la subiect. Medicul respectiv (Carr Leon) este un prea mare optimist in ce priveste posibilitatile nutritiei care nu au nimic de-a face cu inteligenta (sau poate absolut tangential). Apoi face o remarca rupta de context ca nu vrea sa faca nici o referinta la religie sau rasa. Cat priveste religia cred ca are mai multa legatura cu inteligenta decat nutritia, ca sa fiu sincer. Religia nu in sensul ritualurilor de cult practicate, ci in sensul alegerii lor de catre Dumnezeu. Inteligenta le-a fost data pentru a razbi in diaspora pt ca au fost mereu un popor alungat si marginalizat si persecutat. Acum dvs spuneti ca nu au existat evrei sus pusi in perioada conflagratiilor mondiale. E o chestiune mai complexa aici – evreii se impart in cel putin doua grupe distincte – cei din Europa: askenazii si sefarzii. Primii provin din Europa Centrala si sunt roscati si pielea foarte alba, sunt atei sau agnostici, apatrizi, si au ca scop acapararea finantelor lumii si a puterii maxime – sunt in general reuniti in gruparea Francmasonilor. Deci ei sunt destul de diferiti de evreii autentici. Sefarzii sunt de provenienta spaniola. Se aseamana mai mult cu evreii autentici. Multi dintre ei sunt credinciosi, doresc sa se intoarca in Israel (sau au si facut-o) si nu au neaparat veleitati de lider. Ei si-au pastrat si unele semnalmente fizionomice cu semitii. Aproape toti fondatorii comunismului au fost askenazi – Marx, Lenin, si chiar si Stalin, unii spun ca si Hitler. La noi in tara a condus Ana Pauker – si multi altii. Dar aici, deja intram in alt subiect care este foarte complex si nu face obiectul discutiei. Oricum cred ca nu poate exista o dieta pt o generatie de genii – este destul de naiva supozitia.

    • Total deacord d-le profesor,daca ar fi mai multi profesori ca dvs in tara asta ,am invata sa discernem iar cei responsabili cu manipularea ar ramane fara obiectul muncii.

    • Sunt de acord cu pregătirea concepției, respectarea unor principii dietetice si de activitate psihică in timpul sarcinii, principii de creștere in perioada post-natala si in copilărie, dar nu uitați ca poporul evreu a fost intotdeauna orientat spre educarea copiilor in scoli. Putini sunt cei care nu urmează scoli medii si superioare, iar abilitatile lor sunt astfel stimulate si formate intr-un cadru optim. Nu cred ca, din punct de vedere genetic, evreii au o zestre superioară, dar instrucția, educația si spiritul lor de coeziune ieșit din comun, face ca accesul lor in toate domeniile de activitate sa fie unul de succes.

  • …evreiii !!! superiori ???…din start ati pus eticheta de „inferior” , pentru restul lumii ! gandire tipic evreiasca.probabil ca faci parte si dumneata din acel popor asa zis „superior” , sau „ales”. Ales de cine ??? de chestia caruia ii spuneti inpropriu „dumnezeu”?…acel dumnezeu caruia va inchinati pentru ororile etalate in brosurile voastre sfinte??? Inteligenta umana , poate si mai mult domnilor „alesi si „superiori” Dumnezeu , nu are nici o legatura cu voi. Prin ceea ce ati aratat si aratati dea lungul istoriei , nu reiese deloc capacitatea de a percepe macar vreo urma de spiritualitate . DUMNEZEU , ca si entitate suprema are misiune mult mai importanta decat sa-si aleaga popor ..ia nu va mai victimizati si nu incercati sa va mai afisati superioritatea , doar pentru ca o brosura (biblia ), scrisa de nici voi nu stiti cine… Corect ar fi sa nu mai agresati umanitatea (atat voi cat si oricine si orice adept al vreunei religii) cu idei si dogme demne nici macar de vreun regn inferior din punc de vedere al evolutiei si civilizatiei ( animal de exemplu )…incercati in primul rand si considerativa si voi OAMENI , nu „popor ales” , asumativa raul facut umanitatii …apoi acceptati si faptul ca la progres si la civilizarea umanitatii au contribuit OAMENII si nu vreun popor ales…de suferit au suferit la greu OAMENII , nu doar poporul „ales”. Se poate vorbi mult pe tema asta , dar …noi OAMENII (restul lumii , inferiorii ) , avem capacitatea de a intelege si de a tolera „aproapele” ( pe cand evreii doar o declara). Vreau sa fiu bine inteles…nu sunt adeptul vreunei doctrine religioase . Cred in DUMNEZEU si atat , doar ca nu pot sa accept felul asta agresiv de a va manifesta „superioritatea” , auto-victimizanduva. Sunt in stare sa tolerez si sa respect ceea crede sau ce gandeste oricine , atata timp cat nu ma simt agresat de ideologii cu care am dreptul sa nu fiu de acord si atata timp cat (mai ales) nu mi se insulta inteligenta cu dogmele religioase ale voastre sau a oricui or fi. Problema nu ar fi atat de mare daca nu ,prin setea voastra de putere sau a religiei in general , prin dorinta de a va impune ideologiile , nu apelati la legiferarea ideilor , la legiferarea furtului , crimelor si a multor principii antiumane prin care cautati sa subjugati omenirea . Ma refer la religie in general si la voi in special ( trebuie sa va asumati „superioritatea” ), doar sunteti „poporul ales”. In rest …numai de bine . Sper doar sa apuc zilele cand religia va disparea . Religia fiind considerata de mine si nu nimai , …cancerul si puroiul societatii umane . Izvorul tuturor atrocitatilor . Religia fiind si principala piedica in evolutia spirituala a umanitatii. Cand veti intelege atat voi cat si religia si tot ce emana aceasta tumoare (religia) , ca DUMNEZEU e altceva decat acel nene din brosurile dogmatice emanate de mintile bolnave si dornice de control si de putere , atunci se poate considera ca UMANITATEA face primul pas spre desteptarea in ceea ce priveste evolutie SPIRITUALA. Pana atunci ( din pacate ) somnul ratiunii naste monstrii care tin in intuneric spiritual OAMENII ! Somn usor …sau desteptativa OAMENI !

  • Bai nea adelin tu esti cu capul? Ce o tot dai cu biblia aici.pai dupa biblie israel este poporulcare l-a rastignit pe mantuitor mai berbece.pai si de ce ar fii poporul ales?a poporul ales sa distruga planeta asta dupa cum se vede acum.ca daca te intreb de FED si cine o conduce cred ca esti paralel.futate norii de aerian.

 3. Cred ca tot ce fac o fac pentru ca Dumnezeu le a dat intelepciune părinților lor stabilind astfel o etica dintre cele productive in toate domeniile vieți.
  Ei vorbesc de YAHVE mai mult ca orice Națiune totusi nu ii accepta salvarea prin Mesia . Așteaptă un alt Mesia.
  Avem multe de învățat de la ei dar in ce privește harul de a crede in Isus suntem mult înaintea lor.
  Bani si puterea ramin pe pămînt. Sufletul nascut din apa si din duh are viata veșnica in Isus Cristos.
  Binecuvintat fie Israel ca ne au lăsat noua acest mare Dumnezeu si noi l am primit.
  Ei il vor primi si se vor întoarce la Isus.

 4. Autorul este fictiv bineinteles, plus ca Philip Morris imigrant din Germania la Londra si-a deschis in 1857 primul magazin de tutun si tigarete acolo , neavand nici o legatura cu Philip Morris Klutznic, fiul unor emigranti evrei din Polonia nascut in USA in 1907 in Kansas City Missouri.

 5. Adelin Tolan ::::: se vorbeste despre obiceiuri si stiinta , despre evolutie si ratiune…. unde il bagi tu pe dumnezeu???? E un articol bazat pe facte.. Nu e o poveste cu Dumnezeu si Mos Creciun

 6. Si Hitler vorbea de o rasa superioara ! Stiti ca acest concept a fost preluat de la evrei. Ei inca se cred superiori. de aceea si grija pt a nu „pierde”aceasta superioritate. Autorul artic este evreu. Cei ce imbratiseaza religia iudaica se numesc (isi spun) evrei. Khazarii (popor din sudul Caucazului , nordul M Caspice)ce au trecut la iudaism(in sec 9-10 sub regele Bulan) se numesc evrei (de fapt ei sunt evreii de azi !… desi nu au nimic genetic cu „poporul ales”). Evreii ( descendenti genetic din poporul lui Avraam , Isaac si Moise sunt foarte putini si pe cale de disparitie). Sunt mai multe de spus… formatul digital nu le suporta… mai cititi istorie universala, a religiilor, … succes !

 7. Imi pare rau dar va contrazic in ceea ce priveste proiectul pe care studentii de la economie, trebuie sa faca profit de peste un milion de dolari, este o foarte mare aberatie.
  Varul meu a studiat astrofizca si economia, in Israel. Educatia este enorm de sustinuta de cate Guvern. Tinerii beneficiaza de multe programe de dezvoltare personala, inca din gimnaziu, primesc burse exorbitante, inlcusiv apartamente in Tel Aviv, ceea ce mi se pare foarte motivant, sa faci performanta.

 8. Parerea mea e alta. Se ajuta unul pe altul. odata ce faci asta ai si afaceri ai si job ai si informatie buna ai si relatii….deci pari ca esti destept. La noi te numesti smecher. Fiind un popor vechi si unit au avut de invatat multe.Tot ce au invatat a ramas intre ei. asta asa in doua trei cuvinte.

 9. Cel puţin câteva observaţii.
  1. Articolul de mai sus nu poate fi considerat sub nicio formă un „articol ştiinţific” şi în niciun caz „studiu ştiinţific”. Cel mult, articolul poate fi acceptat ca un fel de sinteză a observaţiilor şi interpretărilor empirice pe care o persoană, subiectivă deci, le-a făcut trăind nişte ani într-o comuninitate evreiască.

  2. Nu ştiu dacă premeditat sau nu, autorul a dorit să inducă ideea că poporul evreu ar fi superior altor popoare. Un fel de rasiam pozitiv. Ceea ce ştiinţific este de neacceptat. Un studiu serios ar presupune cel puţin o abordare statistică şi comparativă. Adică, în baza unui estimator statistic, ar fi trebuit selectate „grupuri reprezentative” din cadrul diverselor popoare, printre care şi cel evreu şi avalizate şi evaluate din timp în timp prin prisma unor indicatori genetici, anatomici, psiho-sociali, comportamentali, aptitudinali, ai performanţei şcolare şi extraşcolare şi apoi, al reuştei sau nu în viaţă, etc. Un astfel de studiu ar trebui să fie făcut de specialişti din domenii disciplinare, interdisciplinare şi pluridisciplinare şi desfăşurat de-a lungul multor ani. Mă tem că, totuşi, lumea nu este pregătită pentru un astfel de studiu şi că ar putea să alunece în rasiasm.

  3. O părere strict personală cu privire la reuşita, pe ansamblu, a poporului evreu de la care ar trebui să învăţăm unele aspecte practice. Ei bine, sunt cei mai internaţionalişti când este vorba despre alţii şi cei mai naţionalişti când este vorba despre ei. Se sprijină reciproc şi au reuşit acolo unde trăiesc să ocupe poziţii cheie astfel că sunt situaţii în care autohtonii majoritari nu se mai pot pronunţa, dezvolta şi întrajutora. Fiind mereu statul lor ameninţat de pericole au învăţat să fie activi, ordonaţi şi implicaţi în apărarea statului lor. Au reuşit să impună condamnarea conţinutului unui concept „antisemitismul”. Noi suntem în stare să impunem condamnarea „antiromânismului”? Şi, cel puţin în ultimii 25 de ani au fost ori nu acţiuni antiromâneşti? Sigur că au fost. Numai aşa s-a reuşit, printre altele, distrugerea economiei româneşti şi în bună măsură distrugerea spiritului cultural naţional. Denigrarea atot ceea ce este românesc, încercarea de a distruge personalităţile (de la conducători începând cu Burebista, Decebal şi continuând cu marii domnitori şi până la personalităţi de talia lui Eminescu şi mulţi alţii. Cum am reacţionat noi? Cum ar fi reacţionat poporul evreu dacă lor li s-ar fi întâmplat aşa ceva? Ore nu ar trebui să reflectăm la ce ni s-a întâmplat şi ni se întâmplă şi să nu mai asistăm impasibili şi excesiv de toleranţi la ceea ce ni se înrtâmplă?

  4. Poate tot empiric, eu cred că dacă am raporta la numărul de locuitori contribuţia noastră la dezvoltarea umanităţii, eu cred că ne situăm undeva pe primele locuri. Prin urmare suntem un popor inventiv, inteligent, însă excesiv de tolerant şi mai ales dezbinat. Dacă ne-am uni şi dacă am prelua, atâta doar „prelua” câteva dintre comportamentele poporului evreu ei bine, am putea avea un nou destin, un nou viitor. Am putea renaşte din propria noastră cenuşă. Şi, cum spunea un specialist în management, bogaţia unor popoare se datorează modului cum sunt conduse.

 10. S-a gandit cineva poate poporul evreu l-a ales pe Dumnezeu si nu invers?Avraam(in ebraica-2 de „a”) a ajuns la concluzia ca exista un singur Dumnezeu, intr-un mediu de idoli,in care pentru fiecare aspect al vietii exista o statueta la care omul se inchina si se ruga ca sa-i fie bine,de exemplu:pentru fertilitatea ogorului,alta pentru ploaie s.a.m.d.Avraam nu sa multumit cu revelatia lui si a pledat in fata celor care au vrut sa-l asculte despre acesta credinta monoteista.Si in felul acesta i s-au alaturat oameni din acel mediu idolatric(Iraku-ul de azi)cu care a ajuns pe teritoriul actualului Israel.Acesta a fost nucleul poporului evreu,la care s-a adaugat Moise si cei pe care i-a condus din Egipt. Majoritatea oamenilor din acea civilizatie de idoli au preferat idolii si numai un mic numar de oameni l-au urmat pe Avraam,si in felul acesta a luat nastere poporul evreu(israelit)
  Si aceasta constatare ma aduce la intrebarea:DE CE ISUS S-A NASCUT LA O MAMA EVREICA(ISRAELITA) ? Existau si alte civilizatii dezvoltate in acea peroiada(tulbura).DE CE NU A FOAT ALEASA O MAMA ROMANA,GERMANA,ETC?
  POATE CINEVA SA INCERCE SA RASPUNDA LA ACEASTA INTREBARE?

 11. Fara tulburare de somn ,va rog!

  Evreii au trasaturi negative mai multe decat pozitive.
  Deceti-va in Tel Aviv si traiti acolo nu in jerusalim, sa vedeti acolo destrabalare evreiasca, homosexualitate, pedofilie si ce-o mai fi.
  Crimele comise impotriva copiilor crestinilor, holocaustul crestin (deprtarile bolsevice etc) , inselaciuni,crime impotriva palestinei etc.Sunt foarte multe.

 12. Cu articol sau fara acest articol , multi stim ca din acesti evrei conduc o parte a celor mai mari afaceri ale lumi , sustin anumite clanuri financiare mondiale ,sunt iplicati in toate razboaiele , toate nenorocirile, inruditi cu tot feluri de afaceri curate sau mai putin curate . Ati muncit careva cu un evreu direct sau sa aveti o afacere cu el ? Parerea mea ca sunt foarte uniti cind e vorba de o afacere dar cind e vorba sa-ti plateasca nu exista nici un mijloc ca sa nu faca macar un pol de pe tine . Asa este parerea mea .Evreu tot jidan ramine . Hai sa-I compatimim pe evrei care tot ei au stat la baza celeui de-al doilea razboi mondial . Ei au finantat pina si scopurile lui Hitler . Pina la urma ma intreb care sunt interesele lor? Care este telul lor ? Ce urmaresc oamenii astia cu basca?

 13. Isac Asimov , albert Einstein , Sigmund Freud,Steven Spielberg, Elvis Presley,Madona, Karl Marx ……
  Mulți oameni importanți sunt evrei , noi asimilam evreu = bani dar nu doar, integratele Intel au fost dezvoltate si continuă încă predominant la ei, fructe , legume fără sâmburi….
  «Dacă spui: „Ah! n-am știut lucrul acesta!“ crezi că nu vede Cel Ce cântărește inimile? Nu va cunoaște Cel Ce veghează asupra vieții tale și nu va răsplăti El fiecăruia după faptele lui?
  Să știi, de asemenea, că înțelepciunea este dulce pentru sufletul tău; dacă o găsești, ai un viitor, iar speranța nu-ți va fi frântă.
  căci cel drept de șapte ori cade și se ridică iarăși, dar cei răi vor fi prăbușiți de nenorocire.
  Nu te tulbura din cauza oamenilor răi și nu fi invidios pe cei răi, căci cel rău nu are nici un viitor, iar candela celor răi se va stinge!
  Am luat aminte la ce am observat și am tras învățătură din ce am văzut: să mai dormi puțin, să mai ațipești puțin, să mai încrucișezi puțin mâinile ca să dormi …, și sărăcia vine peste tine ca un hoț, iar lipsa – ca un om înarmat.»
  ‭‭Proverbe‬ ‭24:12, 14, 16, 19-20, 32-34‬ ‭NTR‬‬
  Ascultă pe D-ul și vei fi împlinit, binecuvântarea lui ține în veci , evrei sunt oameni studioși asta este determinant , ceilalți se roagă doar, se arunca in aer, critică pe alții .
  Cred că răutatea, invidia pot fi un element al inculturii , ei se uită puțin in grădina altuia , proseguono per la oro strada .

LĂSAȚI UN MESAJ