Astazi: Ziua Recoltei la Tirnava. Vezi programul zilei!

0

ziua recoltei tirnavaLocuitorii Comunei Tîrnava vor marca astăzi cea de-a treia ediție a Zilei Recoltei. Cu această ocazie, gospodinele îşi vor putea umple cămările cu produse comercializate la preţ de producător.

Programul evenimentului este presărat cu activităţi pentru toate gusturile. De la expoziţii de animale și produse tradiționale, până la concursuri de toamnă, cel mai așteptat fiind în fiecare an „Ceaunul Tîrnavei”, unde cei mai pricepuți bucătari se vor întrece la pregătirea celui mai bun ceaun.

Nu vor lipsi standurile cu legume şi fructe ale producătorilor locali sau din judeţ, dar nici programul artistic care va fi susţinut de interpreţi precum Gicu & Antonia Maria Muntean, Luminița Dejan, Jeni Banea sau Ansamblul Folcloric „Purtata Mediaș”. Elementul de noutate de anul acesta îl reprezintă expoziția handmade a Doamnei Doina Florea, un maestru desăvârșit în arta quiling.

Ziua se va încheia cu tradiționalul foc de tabără și momentul mult așteptat, de lansare a lampioanelor.

„Majoritatea locuitorilor comunei Tîrnava lucrează pământul și asta înseamnă agricultura. Își completează veniturile și asigură hrana la animanele pe care le cresc. Așa cum am spus și anul trecut, merită să fie sărbătoriți pentru munca depusă pe parcursul anului. Îi invităm pe toți, dar şi pe cei care îşi doresc să fie alături de noi la acest prilej de sărbătoare. Am ajuns la cea de-a treia ediție, iar promisiunea mea a fost aceea de a organiza în fiecare an Ziua Recoltei, făcând din acest eveniment, la fel ca și celelalte, unul de tradiţie al comunei noastre”, a declarat Pleiner Norbert, primarul comunei Tîrnava.

Programul Zilei Recoltei / Duminică, 4 octombrie 2015:

Ora 10:00 – Expoziție de animale și produse tradiționale & Start Ceaunul Tîrnavei
Expoziţie handmade Doina Florea (arta quiling)
Ora 13:00 – Deschiderea oficială
Ora 14:00 – Concursuri de toamnă
Ora 16:00 – Gicu & Antonia Maria Muntean
Ora 17:00 – Luminița Dejan
Ora 18:00 – Ansamblul Folcloric „Purtata Mediaș”
Ora 19:00 – Jeni Banea
Ora 20:00 – Foc de tabără & lansarea lampioanelor
Ora 22:00 – Închiderea evenimentului

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ