ATM deruleaza o campanie de informare si constientizare asupra prevenirii blocajelor canalizarii

0

ATM okSub motto-ul „TU FACI DIFERENȚA! CANALIZAREA NU ESTE COȘUL DE GUNOI!”, operatorul regional „Apa Târnavei Mari” derulează o amplă campanie integrată de informare și conștientizare pentru prevenirea blocajelor canalizării.

Beneficiarii serviciilor de apă-canal trebuie să știe că fiecare șervețel umed sau rest alimentar aruncat în vasul de toaletă, nu facem decât să creștem costul întreținerii canalizării, ceea ce va duce automat la creșterea tarifului de canalizare.

Iată comunicatul de presă emis de societatea medieșeană: 

Operatorul regional Apa Târnavei Mari vă atrage atenția că sistemele de canalizare sunt destinate exclusiv preluării apelor uzate menajere (ape rezultate din activități menajere, igienico-sanitare, din metabolismul uman) și a apelor pluviale. Utilizarea necorespunzătoare a rețelelor de canalizare duce la o creștere a costurilor de întreținere a acestora, costuri suportate indirect de toți membrii comunității.

Pentru a evita înfundarea instalației dumneavoastră de canalizare, nu mai aruncați în toaletă sau în chiuvetă deșeuri destinate pubelei sau containerului de gunoi : deșeuri menajere, biodegradabile, deșeuri din plastic, metal, hârtie, carton, sticlă, deșeuri periculoase și deșeuri rezultate din construcții.

Dacă nu faceți diferența, acțiunile dumneavoastră vor cauza blocarea parțială sau totală a conductelor de canalizare și a stațiilor de pompare a apelor uzate. Efectul blocajelor este resimțit, în primul rând, tot de locuitorii din zonă, urmare a refulării apelor reziduale, așadar vă rugăm să luați măsuri concrete pentru a preveni aceste evenimente neplăcute!

Mai mult, neutilizarea corespunzătoare a sistemelor de canalizare duce la scăderea duratei de viață normată a întregii infrastructuri de canalizare, de la racorduri, colectoare, stații de pompare, stații de epurare și la creșterea costurilor de mentenanță cu schimbarea pompelor arse, creșterea frecvenței intervențiilor asupra rețelelor și perturbarea funcționalității proceselor tehnologice de epurare a apelor uzate.

Prin urmare, aceste activități cauzează disconfort imediat, dar duc și la creșterea tarifului de canalizare, urmare a creșterii costurilor de întreținere a sistemelor de canalizare, efecte resimțite de toți utilizatorii!

Luând decizia corectă, dovediți responsabilitate pentru viitor și o atitudine proactivă în vederea protecției mediului înconjurător !

 

https://youtu.be/lX0bOg_EGJE

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ