Bărbat trimis în judecată după ce a încercat să mituiască un polițist rutier din Mediaș

0

Persoană trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită

Ca urmare a activităților de urmărire penală efectuate în baza ordonanțelor de delegare de către lucrători de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, la data de 23 februarie a.c., procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei persoane, în vârstă de 42 ani, fără ocupație, inculpată pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În cuprinsul rechizitoriului, procurorul de caz a reţinut că inculpatul, în data de 17 noiembrie 2020, i-a oferit unui agent de poliție din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Mediaș, jud. Sibiu, inițial, suma de 350 lei, iar apoi suma de 500 de lei, pentru a-l determina să nu-l amendeze.

Întrucât polițistul constatase efectuarea manevrei neregulamentare de depăşire a unei autoutilitare cu încălcarea marcajului longitudinal continuu, în cauză urma să fie aplicată și sancțiunea complementară a reţinerii permisului de conducere.

Propunerile au fost respinse categoric de polițistul rutier care apoi a sesizat D.G.A – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu de comiterea faptei de corupție activă, dispunând totodată măsurile legale de sancționare contravențională a inculpatului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ