Centrul Local de cercetași Turre Pitz Mediaș participă la Programul Pandemic pentru Patrule Împreună facem bine, desfășurat de Organizația Națională Cercetașii României cu sprijinul Kaufland România, prin care 65 de proiecte locale din țară pot beneficia de minigranturi de 250 Euro, pentru programe locale punctuale care să îmbunătățească viața comunității.
Cercetașii medieșeni s-au înscris cu două proiecte, ambele câștigătoare. Proiectul patrulei mixte de temerari #maimultverde vizează continuarea amenajării scuarului din capătul pasarelei Gura Câmpului, unde în primăvară am afișat bannerul Pomișorul Patrulei pe stâlpul publicitar. Acum plantăm 5 tei mărișori, construim un acoperiș verde cu sedum pe stâlpul cu banner (suport metalic, geotextil, pământ, plantat sedum curgător), amplasăm „masa tăcerii” și 3-4 scaune din bușteni. Dorim ca în acest an, împreună cu Primăria Mediaș să aranjăm și marginile scuarului, cu borduri, să punem pietriș de parc și semințe de gazon.
Detalii despre acțiunea #maimultverde puteți obține de la liderul coordonator Kádár Tamás, la adresa tamas.kadar@beeline.ro
Patrula #aquavita, a eXploratorilor, a venit cu o idee tare utilă: o cișmea în centru. Pe vremuri existau cișmele și fântâni în oraș la tot pasul, de ani buni cumpărăm însă apa de băut în flacoane nesănătoase pentru oameni și natură. Utilitatea e evidentă și semnificativă: împreună cu Apa Târnavei Mari oferim gratuit apă de băut în centrul istoric, de calitate verificată periodic de compania regională de apă, și în același timp scutim mediul înconjurător de producția, transportul și eliminarea a mii de PET-uri. Lângă cișmea amplasăm și un panou rustic din fier forjat și lemn, prin care mulțumim celor care au contribuit la îndeplinirea acestui vis și îndemnăm la consumarea apei de la rețea în locul celei în plastic.
Cu ajutorul ONCR, Kaufland, Primăriei Mediaș, Direcției de Administrare a Domeniului Public, Apa Târnavei Mari, Odu Green Roof, Pro Pan Forest, Medimpact și al domnului Preda Toader, cercetașii Turre Pitz din Mediaș pot învăța procedurile de obținere a unei finanțări și își pot îndeplini una dintre principalele meniri: îmbunătățirea vieții comunității din care fac parte.
„PPP Împreună facem bine” este un proiect implementat de Organizația Națională Cercetașii României cu sprijinul Kaufland România care le oferă tinerilor un program educațional de formare a abilităților de viață. Alături de atelierele de învățare facilitate de adulți, 65 de echipe formate din tineri au posibilitatea de a se implica în propria comunitate, implementând o idee de proiect, cu sprijinul unui minigrant în valoare de 250 de EUR.
Cercetășia este un program educațional captivant pentru mii de copii și tineri din România și de pe întreg globul. Educația cercetășească dezvoltă caractere puternice și construiește comunități durabile, de încredere. În prezent, în România, peste 4000 de copii și tineri, cu vârste între 7 și 24 de ani, din toată țara beneficiază de aceste program complex de formare și dezvoltare, cu sprijinul celor 1500 de voluntari adulți.