Claudiu Mureșan: „Ambulanța încă merge la pacienții din nordul județului FĂRĂ MEDIC | Nu mă las și nu îi las”

0

Senatorul medieșean Claudiu Mureșan continuă să se implice în rezolvarea situației nefericite din nordul județului pentru ceea ce înseamnă ambulanțele fără medic specialist.

„E posibil ca Ministerul Sănătății să considere că un răspuns de genul: „ne vom ocupa de problemă, încercăm să rezolvăm”, mă poate satisface. Nici vorbă. Am revenit cu o interpelare la ministrul sănătății cu privire la situația ambulanțelor fără medic specialist din nordul județului Sibiu. Da, ambulanța încă merge la pacienții din nordul județului FĂRĂ MEDIC. De 6 ani se întâmplă asta.

Lipsa de medic pe ambulanța Mediaș înseamnă practic și că, dacă un bolnav internat la Spitalul din Mediaș, trebuie să ajungă la Sibiu sau la Tg. Mureș, acesta nu poate fi transportat cu o ambulanță de la Mediaș, ci trebuie să aștepte o ambulanță cu medic care să vină de la … Sibiu.

Imaginați-vă că la Sibiu sunt doar două echipaje de ambulanță cu medic la SAJ și unul la SMURD, de cele mai multe ori, ocupate, la rândul lor, cu cazuri din municipiul reședință de județ, cu accidente de circulație sau alte situații medicale complicate. Și mai imaginați-vă că un bolnav în stare critică are nevoie de tratament urgent pe care doar Sibiul i-l poate aplica. Și așteaptă “salvarea” de la Sibiu….cum aștept eu rezolvarea acestei situații de la Ministerul Sănătății. Și așteptarea aceasta costa. Uneori viața, din păcate!

Nici nu-mi imaginez că pot să renunț la a insista până când problema va fi rezolvată. Poate că a 5-a
încercare va fi cu noroc.

Nu mă las și nu îi las”, conchide Claudiu Mureșan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ