Conferinta cu tema „Istoria altfel-marturii inedite” si lansare de carte, la Casa Gazelor Naturale

0

logo-asociatia-culturala-mediasul-nostruAsociația Culturală „Mediașul Nostru” și Casa Gazelor Naturale Mediaș organizează un nou eveniment cultural. Este vorba despre conferința cu tema „Istoria altfel-mărturii inedite”, dar și lansarea volumului „Cinci pre(texte) de istorie a presei”, semnat de conf. univ. dr. Radut Bilbiie.

Evenimentul are loc sâmbătă, 25 aprilie, începând cu ora 17:00, la Casa Gazelor Naturale Mediaș din Șoseaua Sibiului nr. 5.

Invitați:

Radut Bilbiie, conferentiar universitar dr. – Academia Fortelor Terestre Sibiu: „O istorie sociala a presei romanesti” și Florin Sperlea, redactor-sef – saptamanalul „Observatorul militar”, editat de Ministerul Apararii Nationale: „O istorie sincera a Primului Razboi Mondial”.

Prelegerile vor fi urmate de lansarea volumului „Cinci pre(texte) de istorie a presei”, semnat de conf. univ. dr. Radut Bilbiie. Lucrarea include doua studii prezentate in congrese de istoria presei, revizuite si extinse, ramase nepublicate, si trei consistente interviuri de istorie orala cu persoane semnificative pentru lumea presei: profesorii Constantin Antip, Nestor Ignat si Pavel Tugui. Cele doua studii ample sunt consacrate comunizarii presei locale in primii ani ai puterii populare, respectiv emisiunii „Ora Armatei”, o productie Radio Romania.

Bilbiie Radut Marian este Doctor „cum laudae“ in stiinte filologice (2003, Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti). Este consilier superior in Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si, din 2010, are gradul de conferentiar universitar la Academia Fortelor Terestre Sibiu. Este, de asemenea, membru in Juriul de Onoare al Asociatiei Romane a Profesionistilor in Relatii Publice (ARRP), vicepresedinte al Asociatiei Romane de Istoria Presei (ARIP) si membru al Uniunii Ziaristilor Profesionisti. A semnat 13 carti de specialitate ca autor sau coautor, un Dictionar al jurnalistului de radio, numeroase articole si studii.

Florin Sperlea este istoric militar si jurnalist, doctor in istorie al Facultatii de Istorie a Universitatii Bucuresti(2003). A publicat mai multe volume de autor si in colaborare, dar si editii de documente. Este redactor-sef al saptamanalului „Observatorul militar”, editat de Ministerul Apararii Nationale, si membru al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ