Cultura maghiara din judetul Sibiu, sarbatorita timp de 10 zile

0

În perioada 17-26 octombrie 2014 s-a desfășurat cea de-a XVI-a ediție a Zilelor Culturale Maghiare din județul Sibiu. Timp de 10 zile, comunitatea maghiară a avut ocazia să participe la un eveniment cultural care timp de 16 ani a încântat publicul cu un program complex, bazat pe cultură şi tradiţie.

Zilele Culturale Maghiare au debutat cu un spectacol de opera, realizat de artişti de la Opera Maghiară din Cluj-Napoca.
A doua zi a avut loc Balul comunității maghiare, la restaurantul ștrand din Mediaș, muzica fiind asigurată de formația Happy Time din Baraolt, județul Covasna.

În timpul săptămânii au avut loc evenimente sportive, activități meșteșugărești şi activităţii pentru tineri, teatru de păpuși pentru elevii maghiari din Mediaș și Sibiu, proiecție de film, Slam-Poetry şi, nu în ultimul rând, comemorarea eroilor din 23 octombrie 1956.

In a doua săptămână a evenimentului programul s-a diversificat, tradiţia fiind subliniată prin festivaluri de dansuri populare, activităţii sportive si seri de chitară.

Duminică, la festivitatea de încheiere a evenimentului, teatrul Visky Árpád s-a prezentat cu piesa de teatru „Nóti Károly: Lepséynél még megvolt” care a încântat publicul numeros din Sala Traube, Mediaş.

„Zilele Culturale Maghiare, prin gama variată de programe puse la dispoziţie de către organizatorii evenimentului, reprezintă păstrarea obiceiurilor şi culturii comunităţii maghiare. Pe această cale păstrăm tradiţia impusă de către strămoşii noștri, o tradiţie cu o semnificaţie importantă, care susţine valorile unei comunităţii puternice, cultura, pe care avem datoria să o transmitem următoarei generaţii”.- a adăugat Balázs Béla Attila, preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România organizația judeţeană Sibiu.

Pe această cale mulţumim sprijinul acordat organizatorilor, voluntarilor, partenerilor dar nu în ultimul rând sponsorilor, care, prin munca și efortul depus, au ajutat la realizarea acestui eveniment.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ