Dumbrăveni: O beneficiară a C.R.R.P.H a fost bătută

0

Incident între doi beneficiari de la Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru persoane cu Handicap Dumbrăveni.

Duminică, 5 mai 2019, unul dintre beneficiari, cu antecedente penale și aflat sub influența băuturilor alcoolice (consumat în afara centrului) a bătut o beneficiară a centrului pe fondul unor neînțelegeri dintre ei.

Personalul de serviciu a intervenit și conform regulamentului a fost anunțaț serviciul de urgență 112, un echipaj SMURD deplasându-se la fața locului pentru acordarea de prim ajutor până la sosirea ambulanței SAJ.

Victima, însoțită de un angajat al centrului, a fost ulterior transportată de la C.P.U Mediaș pentru îngrijiri și investigații medicale. De cealaltă parte, agresorul a fost ridicat și dus la secția de poliție Dumbrăveni.

În încercarea de a intimida organele de poliție, bătăușul acuza tot felul de afecțiuni, astfel că un alt echipaj SMURD s-a deplasat la secție și l-a transportat la CPU Mediaș. Ulterior, însoțit de oamenii legii, a fost transportat la Spitalul de Pshihiatrie.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu au declarat pentru Obiectiv Media:

Beneficarul agresor, încă de la data instituționalizării în centrul din Dumbrăveni, a avut nenumărate abateri urmate de sacțiuni (nenumărate mustrări, avertisment verbal, avertisment scris, întocmire dosare de transfer, în speță 6, consiliere pshihologică), acesta nerespectând în continuare clauzele contractuale de acordare a serviciilor sociale și având un comportament inadecvat care face incompatibilă găzduirea cestuia în centru, în condiții de securitate pentru el, ceilalți beneficiari și personalul centrului. C.R.R.P.H Dumbrăveni a luat toate măsurile necesare și a respectat procedurile și standardele în vigoare„, explică Raluca Munteanu, directorul centrului din Dumbrăveni.

În momentul de față, există un dosar în derulare la Poliția Dumbrăveni, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ