Elevii din Romania au un nou presedinte

0

Ieri seară, la Craiova, au avut loc alegerile pentru președenția Consiliului Național al Elevilor. Horia Oniță din Oradea este noul președinte al Consiliului Național al Elevilor, fiind ales în această funcție în cadrul adunării generale care a avut loc la Craiova.

Consiliul Național el Elevilor este un organ consultativ al Ministerului Educației Naționale care se ocupă cu reprezentarea elevilor, identificarea lipsurilor și problemelor acestora din sistemul educațional. Consiliul Elevilor se împarte din punct de vedere administrativ în: Consiliul Școlar al Elevilor(al cărui partener este consilierul școlar din unitatea resort), Consiliul Județean al Elevilor(al cărui partener este Inspectoratul Școlar Județean), Consiliul Regional al Elevilor și Consiliul Național al Elevilor. Consiliul Elevilor există în fiecare liceu din România, și este format din șefii claselor la care se adaugă un președinte, un vice-președinte și un secretar aleși prin vot de către elevii liceului. În mod practic, Consiliul Școlar al Elevilor ar trebui să participe la Consiliile de Administrație ale școlii, unde, prin președinte, să se facă auzite vocile beneficiarilor direcți ai sistemului educațional.

Horia Oniță a afirmat că în calitate de președinte al Consiliului Național al Elevilor se va lupta pentru funcționarea optimă a Consiliilor Județene ale Elevilor, pentru informarea elevilor asupra drepturilor lor, precum și pentru întocmirea unui statul al elevului în conformitate cu Legea Educației Naționale.

Onita

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ