Expozitie de icoane pictate pe sticla, „Iisus si vita de vie”

0

,,Iisus și vița de vie,, este titlul expoziției de icoane pictate pe sticlă ce va fi deschisă la Casa Gazelor Naturale, în data de 30 octombrie 2014, de la ora 17:00.

Născut la Galaţi în 31.08.1968, în 1993 a absolvit Institutul Politehnic „Gh.Asachi” Iaşi , Facultatea de Mecanică. În 1994, şi acum las artistul să vorbească, “am venit la Oneşti , inginer la SC Transgaz SA,,.Eduard Coman întreprinde, prin această expoziţie, un demers de restituire a valorilor autentice, un adevărat studiu pe viu (pentru că nu doar le studiază sau analizează, dar le şi pictează), asupra icoanelor româneşti pe sticlă ce înfăţişează tema ”Iisus cu viţa de vie” şi caută reprezentări ale ei în mai multe zone ale ţării, mai ales în Transilvania, unde preocuparea pentru iconografia Mântuitorului se regăseşte deseori sub această formă.

Izvoarele inspiraţiei sale, modalitatea prezentării tehnicilor folosite şi a scurtului istoric al picturii pe sticlă ni le va dezvălui printr-o prezentare one man show, artistului-cel care îşi cunoaşte potenţialul, evaluîndu-se continuu pentru a şti că face un lucru trainic.

Evadând din profanul unei profesii, ing. Eduard Coman, prin lucrările sale a ajuns la cer, cerul curat al sufletului fiecăruia dintre noi. Veniţi în expoziţie să simţiţi mirosul ramelor din brad unse cu ceară de albine ce-l încadrează pe Iisus cu viţa de vie!

Afis terminat cu sigla

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ