Gabriel Cotabita, catre femeile, victimele violentei: RDK-te si fugi!

0
NGM Creative
NGM Creative

Gabriel Cotabita si rapperul JerryCo si-au unit fortele in acest imn destinat luptei impotriva violentei asupra femeilor. „Ridica-te si fugi, nu asta era ce-ai visat” ne canta Gabi Cotabita si le indeamna pe femeile care sufera de orice forma de abuz (fizic, sexual, psihic, emotional) sa aiba curajul de a spune NU si de a lua atitudine in fata violentei.

Single-ul „RDK-te si fugi” este insotit si de un videoclip in care numeroase personalitati sustin mesajul piesei si transmit femeilor sa aiba incredere in fortele lor proprii si sa nu se lase obiectivate si supuse umilintei.

„RDK-te si fugi” este totodata imnul unei campanii initiata de Roton si sustinuta de Politia Romana si Asociatia „Necuvinte”, obiectivul principal fiind cresterea constientizarii publice asupra problemei violentei, ale carei efecte tind sa fie banalizate, mai ales din cauza expunerii media de zi cu zi.

In ultimii ani peste 16.000 de cazuri de violenta asupra femeilor au fost raportate catre stat, insa „cifra neagra”, adevarul nespus, are o proportie mult mai mare.

Romania a semnat anul trecut convenţia CoE privind prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor si a violentei domestice, insa pentru implementarea eficienta a principiilor actului, acestea din urma trebuies „graite” sau „cantate” cu voce tare in spatiul public.

Gabriel Cotabita si JerryCo sunt artistii care contribuie activ la crestererea constientizarii acestei probleme sociale, incurajand femeile sa lupte pentru o viata decenta si linistita.

Poţi urmării videoclipul piesei aici.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ