GALERIE FOTO: Festivalul Internațional ”Capitala Muzicală” și-a desemnat câștigătorii ediției a X-a

0

Tinerii participanți au concurat la cele 5 secțiuni ale festivalului: Muzică instrumentală, Canto Clasic, Folk, Muzică populară și Muzică ușoară, evoluția lor putând fi urmărită în cele trei zile pe scena în aer liber din Piața Huet, în direct pe Eveniment TV Regional și Online pe youtube.

Suma totală a premiilor s-a ridicat la peste 12.000 de lei, din care 4.800 lei a fost premiul primit de câștigătorul Trofeului Festivalului: Darius Dimintrie Pasăre, 16 ani, elev al C. N. George Enescu din Bucuresti. Darius a impresionat juriul cu interpretarea la pian.

Trofeele fiecărei secțiuni de concurs au fost cucerite de:

1.Trofeul secțiunii muzică FOLK: Grupul ECOU – Șc.Ep. Iacon Antonovici Bârlad
2.Trofeul secțiunii Instrumental: Ciobanu Florin, Rosiori de Vede, TL-Palatul Național al Copiilor București
3.Trofeul secțiunii Canto Clasic: Izabela Maria Călina, 17 ani, Liceul de Arte Dinu Lipatti Pitesti
4.Trofeul secțiunii muzică Populară: Magda Maria Căluianu, Palatul Copiilor Adrian Baran Slatina
5.Trofeul secțiunii muzică Ușoară: Francesca Bumb – Armonia Music, Cluj Napoca

Fiecare membru al Juriului a urcat pe scenă și a înmânat atât premiile de palmares pentru câștigători cât și premii pentru concurenții pe care i-au remarcat în mod deosebit:compozitorul Horia Moculescu, soprana Felicia Filip, compozitorul Mihai Alexandru, compozitorul Nicolae Caragia, pianista prof. Stela Avesalon, tenorul Cristian Mihăilescu, Crina Mardare – vocal coach ”X-Factor”,Dana Dorian –vocal coach, director la ”Compania de artiști”, Ileana Vieru de la Radio „Antena Satelor”, Rodica Tulburede la Radio Cluj, interpreta de muzică populară Sînziana Ștefan, Cristina Uruc – compozitoare și consultant artistic al Filarmonicii de Stat Sibiu, Mihaela Grigoraș –muzician, regizor, și Elena Foriș – câștigătoarea Trofeului festivalului – ediția a VI-a, 2018.

Festivalul Internațional ”Capitala Muzicală” este organizat de Asociația Positive Life, în parteneriat cu Liceul Tehnologic ”Independența” Sibiu și Liceul de Artă Sibiu.

Este un proiect finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală 2022 și sprijinit financiar de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda de Tineret 2022.

Organizatorii aduc mulțumiri speciale firmei BOROMIR pentru îndulcirea participanților și Brutăriei artizanale MARIOHR pentru hrănirea celorpeste 50 de tineri din cadrul ”Academiei de Voluntari” .

Să ne revedem sănătoși în august 2023, la Ediția a XI-a !

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ