Interviu cu BiBi, noua revelatie a muzicii romanesti

0

Are 12 ani, o voce şi un suflet de copil extraordinar și mult bun simț. Bibi, pe numele ei adevărat Bianca Lixandru, este etichetată de presă ca fiind noua revelaţie a muzicii româneşti, dar şi viitoarea Nicole Cherry.

A fost coptată de echipa Tommo Producţion (specializată în găsirea de copii minune în muzică) şi promite multe încă de la primul single de debut, „Radio Song”, care vine însoțită de un clip filmat în regia lui Alex Ceaușu, foarte vesel și colorat. Proaspăta artistă şi-a petrecut copilăria pe scenă, în festivaluri şi concursuri, iar atunci când copiii de vârsta ei ieşeau afară sau se jucau cu păpuşile, ea stătea și studia. În ceea ce priveşte schimbarea din viaţa ei, BiBi spune că nu s-a schimbat nimic, doar că a devenit mai conştientă că trebuie să muncescă mai mult, pentru a nu-i dezamăgi pe cei care au susţinut-o şi care au avut și au încredere în ea. Mai multe poţi afla chiar de la ea, din interviul de mai jos:

OM: Care a fost momentul în care ți-ai dat seama că îți place să cânți și ți-ai dori să urmezi o carieră în acest sens ?

BiBi: Cred că de când am început să vorbesc şi să fiu conştientă de lumea din jur, scena şi lumina reflectoarelor m-au fascinat. Apoi a venit contactul cu muzica şi m-am îndrăgostit iremediabil de ea. Dumnezeu mi-a oferit şansa de a cunoaşte oameni de valoare, profesionişti, pasionaţi de muzică şi dornici de a împărtăşi cu mine secretele lor muzicale. Am început să colaborez cu dl. Marius Teicu, Elena Vasile, Angela Florea şi Viorela Fillip, care mi-a împărtăşit foarte multe secrete muzicale importante şi utile în adevăratul sens al cuvântului, şi nu în ultimul rând, mi-a oferit multă afecţiune, lecţiile fiind pline atât de informaţii cât şi de căldură sufletească. Împreună am participat la foarte multe competiţii internaţionale, unde am reuşit mereu, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa reprezentăm România cu succes.

OM: Cum te-au descoperit cei de la TommoProduction și cum a fost acomodarea cu ei ?

BiBi: A fost dragoste la prima audiţie. Tommo Producţion a devenit a doua mea casă. Mulţumesc echipei TommoProducţion, mulţumesc managerului meu Bogdan care m-a ajutat, care a avut şi are încredere în mine de la prima întâlnire, pentru că fără ei, nu aş fi ajuns până aici. Le mulţumesc pentru că niciodată nu m-am simţit singură, fiind înconjurată de suflete pline de artă şi speranţă.

OM: Cât de greu ți-a fost să-ți alegi numele de scenă și de ce Bibi ?

BiBi: Cred că totul a venit de la sine. Aşa mă alintă prietenii şi familia şi aş vrea ca şi fanii să mă considere parte din sufletul lor. Am vrut un nume de scenă care să exprime ceea ce sunt cu adevărat, nu ceva artificial.

OM: Cum este să îți auzi propria piesă la radio și să îți vezi videoclipul la TV ?

BiBi: Este un sentiment unic, dar tot ceea ce se întâmplă vine ca o continuare a muncii mele. Nu sunt o stea de nicăieri. Am ajuns aici printr-o muncă enormă, rezultatul unor ani buni. Mi-am petrecut copilăria pe scenă, în festivaluri şi concursuri. Când copiii de vârsta mea ieşeau afară sau se jucau cu păpuşile, eu studiam.

OM: Cât de mult te-a schimbat sau cât te-ai schimbat, datorită ascensiunii în carieră ?

BiBi: Cred că nu m-am schimbat şi nu mă voi schimba niciodată. Am devenit doar mai conştientă că trebuie să muncesc mai mult, pentru a nu-i dezamăgi pe cei care m-au susţinut şi care au încredere în mine.

OM: Ai participat la diferite concursuri, unde ai fost premiată de nenumărate ori. Ai colindat lumea în lung și în lat. Care sunt atuurile lui Bibi ?

BiBi: Vorbim despre muzică şi cred că atuurile oricărui cântăreţ sunt vocea şi urechea. Dar pe lângă aceste calităţi care vin de la Dumnezeu, cred că am o capacitate mare de a transmite ceea ce cânt. Mereu am fost apreciată pentru trăirile speciale pe care le insuflu celor care mă ascultă, şi asta pentru că eu însămi trăiesc profund un cântec. Îmi place mult să cânt, muncesc foarte mult şi, deşi fac multe sacrificii, sunt convinsă că nimic din ceea ce se petrece în viaţa mea nu este întâmplător şi va veni o zi când nu voi regreta efortul depus. Visul meu cel mare este să ajung pe marile culmi ale muzicii. De la oamenii pe care îi admir am învăţat că arta cere sacrificii enorme. Experienţele trăite alături de unii dintre ei şi credinţa în Dumnezeu mă ajută de fiecare dată şi îmi dau puterea de a merge înainte. Le mulţumesc tuturor şi singurul meu gând este să nu-i dezamăgesc!

OM: Scena este o a doua casă pentru tine. Mai ai emoții când pășești pe ea ?

BiBi: Absolut! Fără emoţie nu există muzică! Dacă intri pe scenă fără emoţie, devii străin faţă de oamenii care te ascultă. Publicul empatizează cu artistul şi trăiesc împreună momente de bucurie, tristeţe, euforie, o gamă variată de sentimente care îi uneşte. Astfel te simte aproape de el.

OM: Presa te etichetează ca fiind viitoarea Nicole Cherry. Te onorează acest lucru ?

BiBi: Nicole Cherry este o voce foarte bună. Interesantă comparaţie, având în vedere că suntem descoperite şi promovate de acelaşi producător. TommoProducţion  nu face decât să rezulte un produs plăcut publicului.  Nu am avut niciodată modele muzicale, ci doar artişti pe care îi apreciez şi cărora le ascult muzica mai mult decât a celorlalţi. Îmi place de la Aretha Franklin până la Jessie J. Vreau drumul meu în viaţă, cariera mea, doresc să fiu BiBi şi atât.

OM: Putem spune că Mihai Trăistariu și Mariah Carey sunt modele pentru tine, pe plan național și respectiv internațional ?

BiBi: Sigur, sunt mulţi artişti care îmi plac, dar fiecare avem câte o slăbiciune. Mariah Carey şi Mihai Trăistariu au voci foarte bune şi o modalitate de abordare a pieselor unice.

OM: Cum decurge o zi obișnuită din viața Biancăi Lixandru ?

BiBi: În fiecare dimineaţă mă trezesc devreme şi zâmbesc mulţumind lui Dumnezeu pentru că a fost aşa bun cu mine. Apoi îmi urmez ritualul zilnic. Trebuie să fac câteva vocalize chiar înainte de a spune ,,Bună dimineaţa!”. De obicei îmi place să citesc atunci când mă trezesc, dacă nu am un program în acea zi şi nu trebuie să plec repede. Obligatoriu repet o oră de dimineaţă şi o oră după-amiaza. În afara de piesele pe care le lucrez pentru concursuri, show-uri sau înregistrări. îmi place să lucrez piese care solicită vocal orice cântăreţ, pentru a mă perfecţiona şi îmi surprind chiar profesorii cântându-le asemenea melodii. Îmi place să merg la cumpărături, dar nu am o pasiune pentru shopping. Ca orice fată de vârsta mea, ies cu prietenii afară, cu rolele sau cu bicicletele, merg la baschet sau la înot cu tata şi cu sora mea. Iubesc sportul şi îmi place să fac zilnic mişcare.         OM: Ce te reprezintă cel mai mult în viață și care este mott-oul tău preferat ?

BiBi: Cartea mea de vizită este sinceritatea. Cred că dacă eşti sincer cu tine şi cu ceilalţi, vei avea mereu de câştigat. Motto-ul meu în viaţă este acela că ,,Dorinţele ţi se împlinesc dacă ştii să zâmbeşti”. Chiar dacă eşti trist, chiar dacă uneori greutăţile te înconjoară, cu un zâmbet poţi aduce soarele.

Nu mă voi da bătută niciodată, indiferent de obstacole, am să muncesc mult , să conving publicul (stăpânul artistului) că sunt un artist adevărat .

Le mulţumesc tuturor şi singurul meu gând este să nu-i dezamăgesc, își încheie micuța artistă citatul.

Personal, mi se pare că are o voce pe care multe fete de vârsta ei şi-ar dori să aibă. Mai mult, cred că are multe de spus în industria muzicală românească şi sunt sigur, că vom mai auzi de ea.

Până una alta, te las să asculţi aici single-ul minune.

BiBi - Bianca Luxandru

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ