Judetul Alba „detine” unul dintre cele mai frumoase sate din Romania

0
www.cazaretransilvania.ro
www.cazaretransilvania.ro

Rimetea este unul dintre cele mai frumoase sate din România. Se „așază” la rând cu localități precum 2 Mai, satul unde „răsare” marea sau Certeze, cea mai bogată și frumoasă comună din România.

Rimetea este și pe „ultima sută de metri”, privind includerea pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Orice vizitator care trece prin Rimetea vede „alb” în fața ochilor, asta pentru că majoritatea caselor și pensiunilor din sat sunt de un alb imaculat ce formează o arhitectură rămasă neschimbată de peste 100 de ani.

Localitatea Rimetea se află la 24 de kilometri de Aiud și la 7 kilometri de Buru, la poalele vârfului Piatra Secuiului. Este locul unde populatia, majoritatea maghiară, păstrează cel mai bine tradiţiile. Puțini ştiu că Rimetea a fost, pe vremuri, un renumit oraș, cu peste 2.000 de locuitori. Situat într-un peisaj de vis din Munţii Trascău, Rimetea este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase sate din România.

Situat în nordul Depresiunea Trascăului, masivele calcaroase din jurul depresiunii sunt împădurite în partea vestică și golașe în est, unde localitatea este dominată de Piatra Secuiului – 1128 m și de Tarșa – 999 m. Masivul Piatra Secuiului este un masiv calcaros, golaș și alungit, împărțit în două părți de o „râpă” ceea ce face ca, din mai până în septembrie, soarele să răsară de două ori pentru acei oameni care trăiesc în partea de nord a localității.

Mai multe informații citește aici.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ