Județul Sibiu, pregătit pentru a fi gazda celui mai mare eveniment european dedicat drumeției: EURORANDO

0

Județul Sibiu, care în perioada 26 septembrie – 3 octombrie va fi gazda celui mai mare eveniment pan-European de drumeție, Eurorando, are pregătită toată infrastructura de turism pentru primele grupuri de drumeți din țări europene care ne vor vizita în perioada menționată.

Până în acest moment, pentru realizarea celor necesare amenajării traseelor de drumeției Consiliul Județean Sibiu prin echipa Anii Drumeției a alocat un buget de 71.982,71 lei, constând în cheltuieli pentru materiale de construcții, resurse umane, combustibil, stâlpi, borne, print signalistică etc. Totodată, prin Agendele de cultură și dezvoltarea comunității locale, Consiliul Județean Sibiu a alocat Asociației Carpatină Ardeleană a Turiștilor SKV peste 23.000 de lei pentru punerea în valoare a unor trasee din județul Sibiu, dar și pentru pregătirea ghizilor care vor însoți grupurile de drumeți.

Așadar, pentru a ne reasigura că traseele dedicate evenimentului Eurorando sunt conforme și respectă toate reglementările, administratorul public al județului Sibiu, Adrian Bibu, împreună cu Sergiu Olteanu, coordonatorul Programului „Anii Drumeției” au efectuat zilele trecute ultimele verificări la fața locului. Este vorba de 20 de trasee, împărțite în două categorii: 5 Trasee Culturale și 15 Trasee de Drumeție Pedestră.

Lucrările de amenajare a potecilor au fost realizate de echipa Programului „Anii Drumeției”, cu sprijinul Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu și a unei echipe de voluntari, conform Ghidului de Bune Practici pentru Amenajarea Traseelor de Drumeție lansat vara aceasta. Amenajarea a cuprins lucrări pentru delimitarea potecilor, realizarea de marcaje turistice și amplasarea de indicatoare și panouri informative. Suntem pregătiți pentru Eurorando, pentru întâmpinarea oaspeților din alte țări, prilej cu care ținem să invităm și sibienii, și românii, să exploreze și să se bucure de frumusețea locurilor noastre. Vă așteptăm în Sibiu!”, declară Adrian Bibu – administratorul public al Județului Sibiu.

Eurorando va dedica edițiile din 2021 și 2022 explorării bogățiilor naturale din județul Sibiu, în care sunt așteptați turiști pasionați de drumeție și ecoturism din întreaga Europă.

Evenimentul are loc din cinci în cinci ani, sub auspiciile Asociației Europene de Drumeție (ERA). Cea de a 5-a ediție, după Franța, Cehia, Spania și Suedia, a revenit României, respectiv județului Sibiu, la inițiativa Asociației Carpatine Ardelene a Turiștilor – SKV, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu prin Programul „Anii Drumeției”.

Traseele dedicate drumeției pedestre urmăresc atât relieful muntos al județului, cu poteci în Munții Făgăraș, Munții Cindrel și Lotru, dar și zona colinară, cu trecere prin Rășinari, Cisnădioara, sau Ocna Sibiului. Acestea au diferite niveluri de dificultate, de la plimbări relaxante și educative – dedicate familiilor cu copii sau începătorilor, până la drumeții intense, dedicate pasionaților de provocări, cu diferență mare de altitudine și grad ridicat de dificultate.

Traseele explorează specificul regional și multicultural, atât din perspectiva prezentului, cât și a istoriei bogate. Circuitele culturale se concentrează pe zone precum Centrul Istoric al Sibiului, Siturile UNESCO: Biertan și Sighișoara, Cetatea din Câlnic, evidențiind istoria, dar și miturile și legendele care circulă prin aceste locuri, tradițiile localnicilor și moștenirea gastronomică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ