Junii Sibiului, mesagerii tradițiilor la Târgul Național de Ecoturism 2024

0

Animații culturale, ateliere de dans, proiecții de film, degustarea vinurilor Junii Sibiului, hora satului, ateliere creație pentru copii – toate sunt oferite de CJCPCT „Cindrelul-Junii” la Târgul Național de Ecoturism 2024. Manifestarea va fi găzduită de Muzeul Astra din Sibiu, în perioada 17-19 mai 2024.

În anul aniversar Junii Sibiului 80, CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu participă la Târgul Național de Ecoturism, propunând publicului de toate vârstele o întâlnire cu tradițiile.

În prima zi a Târgului, vizitatorii se pot familiariza cu gastronomia și obiceiuri specifice zonei prin intermediul filmelor și produselor editoriale, ce valorifică rezultatele cercetărilor în teren: volumele „Rețete tradiționale din Județul Sibiu”, „Tasting Sibiu.Old-timerecipesandtheirstories” și DVD-ul „Popasuri culinare în ținutul Sibiului”. Cântecul și jocul vor prinde viață grație îndrăgiților artiști Alina Bîcă, Robert Târnăveanu,Adrian Neamțu, a instrumentiștilor din Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-JuniiSibiului” și din Orchestra de Tineret „Cindrelul-JuniiSibiului”, precum și a dansatorilor Ansamblului „Ceata Junilor”. Iubitorii de dans popular sunt invitați să se prindă în hora tradițiilor, căci evenimentele sunt interactive.

Sâmbătă vă propunem să îi re(descoperiți) pe Junii Sibiului prin intermediul imaginilor video și  animațiilor culturale, desfășurate la stand și la Târgul de țară. Radu Dinescu vă va fermeca cu piesele interpretate la nai, elevi de la Școala de Dans „Ioan Macrea” vă poftesc la un atelier de dansuri populare, iar „Ceata Junilor” vă așteaptă la hora satului.

Duminică, părinți și copii joacă împreună jiana și hora, învață despre costumul popular românesc și despre parcursul de opt decenii al Junilor Sibiului, cea mai veche formație de dansuri populare din România.Și pentru că Junii Sibiului sunt sărbătoriți pe tot parcursul acestui an, aveți ocazia să închinați un pahar de vin din sortimentele Junii Sibiului, în cadrul degustării oferite de Cricova.

TârgulNațional de Ecoturism este organizat în cadrul programului „Anii Drumeției”, inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Programul CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu în cadrul Târgului Național de Ecoturism

* Vineri 17 mai 2024

12.30 Proiecție film: Popasuri culinare în ținutul Sibiului – STAND

13:30 Program muzical instrumental Junii Sibiului – STAND

14:00 Program artistic Junii Sibiului, Alina Bîcă,Robert Târnăveanuși Adrian Neamțu – Târgul de țară

Degustare vin Junii Sibiului– STAND

16:00 Atelier de jocuri populare românești – Târgul de țară

17:00 Program artistic: Ansamblul folcloric „Ceata Junilor” și Orchestra de Tineret „Cindrelul-Junii Sibiului”– Târgul de țară

*Sâmbătă 18 mai 2024

13:00 Program artistic Junii Sibiului – Târgul de țară

Degustare vin Junii Sibiului, solo nai Radu Dinescu – STAND

16.00 Proiecție film: Aniversare Junii Sibiului 80 de ani- STAND

17:00 Atelier de creație pentru copii – STAND

18:00 Atelier de jocuri populare românești: Școala de Dans „Ioan   Macrea” – Târgul de țară

20:00 Hora satului cu Ansamblul folcloric „Ceata Junilor” și Orchestra de  Tineret „Cindrelul-  Junii Sibiului” – Târgul de țară

22:00 Proiecție film: Aniversare Junii Sibiului 80 de ani – STAND

Degustare vin Junii Sibiului – STAND

*Duminică 19 mai 2024

12:30 Proiecție film: aniversare Junii Sibiului 80 de ani – STAND

13:00 Atelier de jocuri populare românești: Școala de Dans „Ioan Macrea”, Orchestra de Tineret „Cindrelul-Junii Sibiului”

15:00 Atelier de creație pentru copii – STAND

16.00 Hora satului cu Școala de Dans „Ioan Macrea”, Orchestra de Tineret „Cindrelul-Junii Sibiului” – Târgul de țară

Degustare vin Junii Sibiului  – STAND

Acțiunile CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu sunt posibile cu finanțarea acordată de Consiliul Județean Sibiu.

Manager: Silvia Macrea

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ