La 21:30 începe Caravana TIFF la Mediaș

0

În această seară, de la 21.30, la cinematograful Mediensis, iubitorii de filme sunt așteptați la Povestea iubirii, ecranizarea unui bestseller care a sedus cititorii din peste 35 de țări. Producția filmată parțial în Transilvania și semnată de Radu Mihăileanu este primul film din cadrul Caravanei TIFF, care va poposi la Mediaș pe 21 și 22 august.

În a doua seară, pe ecranul Caravanei amplasat în aer liber va rula filmul românesc Vara s-a sfârșit, în regia lui Radu Potcoavă. Având ca protagoniști doi puști (Dan Hurduc și Nicholas Bohor) care se împrietenesc într-o vacanță de vară, în preajma eclipsei de soare din 1999, filmul readuce pe marele ecran atmosfera anilor ’90. În distribuție apar și actorii Ofelia Popii, Șerban Pavlu, Valentin Popescu. Vara s-a sfârșit a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Montreal.

Intrarea este liberă.

Program 21-22 august | Piața Regele Ferdinand I, 21.30

Luni, 21 august
Povestea iubirii / The History of Love (r. Radu Mihăileanu)
Franța, Canada, România, SUA, 134’

New York, secolul 21. Leo, un bătrân imigrant polonez, trăieşte rememorând marea iubire a vieţii sale. La celălalt capăt al metropolei, în Brooklyn, adolescenta Alma îşi dă seama cu uimire că s-a îndrăgostit de chipeşul ei coleg de clasă. Nimic nu pare să-i lege pe bătrânul Leo şi pe tânăra Alma. Şi cu toate acestea… Cel mai nou film al lui Radu Mihăileanu, cu Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton, Elliot Gould. Filmat parţial în Transilvania!
Trailer: https://goo.gl/rNcLFa

Marți, 22 august
Vara s-a sfârșit (r. Radu Potcoavă)
România, 105’

Eclipsa totală de soare din 1999. Doi puști își petrec vacanța de vară la Cernavodă, pe malul Dunării. Unul dintre ei acceptă să-l ajute pe celălalt să-și șantajeze tatăl absent înscenându-și răpirea, fără să-și dea seama de consecințele jocului lor. Cu: Ofelia Popii, Șerban Pavlu, Nicholas Bohor, Dan Hurduc.
Trailer: https://goo.gl/GfT2rp
***
Ajunsă la a opta ediție, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului Internațional de Film Transilvania, peste 30.000 de spectatori urmărind filme în aer liber anul trecut, între lunile iulie și septembrie.
Detalii: www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff.

***
Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Susținut de: Staropramen, UPC, Romgaz
Cu sprijinul: Primăriei Municipiului Mediaș, Mediaș 750, Meditur
Parteneri media: Europa FM, Zile și nopți, Obiectiv Media
Partener de monitorizare: mediaTRUST

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ