Medieşenii care nu şi-au finalizat studiile au acum o soluţie | Vezi amănunte!

0

O instituție de învățământ din oraș vine în întâmpinarea persoanelor care nu și-au finalizat studiile. Practic, cei care au minim IV clase și dintr-un motiv sau altul și-au întrerupt studiile au șansa să le continue la Liceul Tehnologic Automecanica.

Doritorii pot începe de la a V-a și până la a XIII, cu atât mai mult cei care doresc să obțină permisul de conducere, în contextul în care acesta va mai fi eliberat decât persoanelor care au absolvit cel puţin 11 clase, restricţie prin care, alături de alte măsuri, Guvernul vrea să reducă la jumătate numărul de decese rezultate din accidente rutiere, în următorii 3 ani.

la-volanGuvernul vrea, ca prin condiționarea absolvirii învățământului minim obligatoriu, să se asigure că cine se află la volan are capacitatea intelectuala de a învăța regulile de circulație și de a analiza în trafic indicatoarele rutiere.

În Romania învățământul general obligatoriu este de 11 clase și cuprinde învățământul primar (5 ani, inclusiv clasa pregătitoare), învățământul gimnazial (4 ani) și primii 2 ani ai învățământului secundar superior (liceul).

Obligația de a frecventa învățământul obligatoriu de 11 clase încetează la vârsta de 18 ani.

Informații suplimentare se pot obține la secretariatul Liceului Tehnologic Automecanica, situat pe strada Brateiului Nr 6.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ