Microciparea si sterilizarea cainilor, in atentia Politiei Locale Medias

0

10951976_893419204036536_2128742436_nPotrivit legislației în vigoare, proprietarii de câini au obligația să prezinte câinele la medicul veterinar pentru microcipare şi înregistrarea acestuia în RECS (Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân). Câinii neidentificați şi neînregistrați aflați în spațiile publice sunt considerați câini fără stăpân şi sunt tratați conform prevederilor legislației specifice în vigoare.

Conform prevederilor H.C.L. Mediaş nr.166/2009, deținătorii de câini sunt obligați ca în termen de 7 zile de la dobândire, să-i declare la Primăria Municipiului Mediaş. Plimbarea câinilor în spațiile publice este permisă doar cu condiția ca acesta să fie ținut în lesă, iar cei considerați periculoși, obligatoriu cu botniță. Pentru plimbarea câinilor în spațiile publice, este necesar să aveţi asupra dumneavoastră carnetul de sănătate al câinelui și să vă luaţi măsuri de îndepărtare a rezidurilor provenite de la acesta.

Pentru deţinerea şi creşterea animalelor de companie în apartamente situate în blocuri de locuinţe sau în clădiri cu mai multe apartamente, este nevoie de acordul asociaţiei de locatari sau proprietari (acolo unde nu există asociaţii, cu acordul majorităţii locatarilor din imobil), acord care trebuie actualizat anual.

Este obligatorie prezentarea câinelui la medicul veterinar pentru efectuarea vaccinării antirabice(vaccinarea contra rabiei a câinilor în vârstă de peste 3 luni este obligatorie și trebuie efectuată anual) și de asemenea câini rasă comună și metișii acestora trebuie sterilizați.

Nerespectarea celor menționate mai sus, constituie contravenții și se sancționează contravențional, atenționează polițiștii locali medieșeni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ