NOU: Ghid virtual pentru vizitarea Gradinii Zoologice Sibiu

0

virtual gradina zoologica sibiuVizitatorii Grădinii Zoologice Sibiu dispun începând de joi, 21 iulie 2016, de o aplicație mobilă utilă: un ghid virtual care va oferi informații cu privire la cele 269 de animale din 64 de specii găzduite de Zoo Sibiu.

“Rolul Grădinii Zoologice Sibiu este în egală măsură unul de agrement, dar și educativ. Ghidul virtual întărește componenta educativă pentru că în acest fel vizitatorii, mai ales copiii și tinerii, nu vor vedea doar animalele, ci vor și învăța despre ele”, a explicat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Ghidul virtual este o aplicație mobilă interactivă, disponibilă în limba română, engleză și germană. Aceasta oferă utilizatorului informații sub formă de text, fotografii, dar și în format audio. Aplicația a fost concepută pentru platformele Android și iOS, deci poate fi descărcată din Google Play Store sau App Store.

Cum se folosește aplicația?

Vizitatorul va descărca această aplicație pe care o găsește sub denumirea “Ghid virtual – Sibiu Zoo”. Ca alternativă, se poate scana QR code-ul înscris pe panourile informative de la cele două intrări în Grădina Zoo. Pentru a facilita descărcarea și utilizarea aplicației, Zoo Sibiu pune la dispoziție o rețea WiFi gratuită (Zoo_Sibiu_Public), la care vizitatorii au acces timp de două ore pe zi.

Pentru că această aplicație utilizează tehnologia de tip “beacon”, atunci când vizitatorul care a instalat aplicația se va apropia de un spațiu care găzduiește animale, acesta va fi informat cu privire la locația în care se află și va primi informații despre animalele pe care le poate vedea în jurul său.

Pentru a primi informații despre un animal, vizitatorul va selecta numele din lista care apare pe ecranul dispozitivului său mobil.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ