O nouă ediție a Festivalului Caprei în Comuna Tîrnava | Vezi amănunte!

0

Comuna Tîrnava găzduiește în penultima săptămână a lunii iunie Festivalul Caprei, al „Produselor Tradiţionale de pe Târnave” şi “Bursa de Capre”.

Evenimentul se află la a treia ediție și promovează tradiţia şi produsele tradiţionale, precum și susţinerea fermelor prin asigurarea existenței materiale şi implicit a micilor fermieri, prin creşterea caprelor şi a păşunatului, beneficiarii fiind crecătorii de capre din zonă şi întreaga comunitate.

Festivalul este o piaţă volantă de produse alimentare şi se adresează întregii comunităţi locale, printr-o serie de activităţi, cum ar fi expoziţia de animale cu licitație şi unelte agricole, tombolă cu diverse premii constând în produse tradiţionale, concursuri şi jocuri interactive pentru copii şi degustări de produse tradiţionale atât pentru cei mici cât și pentru cei mari.

La standuri,vizitatorii târgului vor putea degusta şi cumpăra specialităţi din brânză, carne de capră și ied, gemuri, siropuri, ceaiuri şi condimente, pâine de casă, uleiuri, vinuri şi alte bucate delicioase din zona Târnavelor.

Atmosfera este întreținută de programul artistic “Cântecul ṣi Voia Bună la Tîrnava”, susţinut de cunoscuţii interpreţi de muzică populară: Doiniṭa Sâmbotin, Emilia Munteanu, Aurica Bacea, Robert Târnăveanu ṣi Ansamblul de dansuri populare ”Cununa Agnita”.

Vă invităm alături de noi la relansarea târgurilor ţărăneşti de odinioară, Bursa Caprei, să participaţi la concursurile şi jocurile de educaţie a gustului şi să vă bucuraţi din plin de bunătăţile locului într-o atmosferă de târg ţărănesc„, transmit organizatorii.

Festivalul are loc duminică, 25 Iunie 2017, în Centrul Comunei Tîrnava, începând cu ora 08:30 și este organizat de către Primăria Tîrnava, în colaborare cu Asociaţia Caprimed, punctele principale de atracție fiind obiceiurile și meșteșugurile din Transilvania, precum și dezvoltarea comunitară, comercială și turistică, dar nu în ultimul rând Regiunea Tîrnava, importanța în cooperare și lanțul UNESCO.

Programul complet al festivalului:

07:00-09:00 – Primirea, repartizarea invitaţilor la standuri ṣi înmânarea ecusoanelor.
09:00 – 10:00 Deschiderea evenimentului și prezentarea acțiunilor din cadrul Festivalului.
10:00-11:30 Deschiderea oficială ”Bursa de Capre”, licitaṭie, decernare diplome- Preṣedinte Caprimed.
11:30-11:45 Deschiderea oficială a Festivalului de către Primarul comunei Tîrnava dl. Pleiner Norbert
Luări de cuvânt oficialități, invitaṭi, Camera Agricolă, organizatori, înmanare diplome.
11:45-12:30 Turul de piaţă cu decernarea diplomelor de participare la standuri, micilor producători invitaṭi, membrilor Caprimed şi prezentarea animalelor.
12:30‐13:30 “Tinere Vlăstare”- Program cu grupul de copii ai Şcolii ṣi Liceului din comuna Tîrnava.
– Promovare artiști tineri, copii, elevi din zona noastră.

13:30‐14:30 Pauză –Degustarea preparatelor din lapte, carne de Capră şi Ied / interviuri producători.
– Prezentarea Asociaṭiei Caprimed și a membrilor , zonele, animalele ṣi rezultatele
-Prezentarea Comunei Tîrnava-Biografie, statistici, evenimente anuale.
14:30‐15:00 Tombola-“Hrăneṣte un Zâmbet”, Decernarea premiilor, Diplomelor, Luări de cuvânt.
15:00‐ 20:30 Program artistic “Cântecul ṣi Voia Bună la Tîrnava” susţinut de cunoscuţii interpreţi de muzică populară Doiniṭa Simbotin, Emilia Munteanu, Aurica Bacea, Robert Târnoveanu ṣi Ansamblul de dansuri populare ”Cununa” Agnita.
20:30-21:00 Cuvânt de încheiere & Lansarea Lampioanelor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ