O nouă experiență Erasmus la ,,Centrul Școlar de Educație Incluzivă Mediaș’’ pentru două cadre didactice

0

La sfârșit de februarie și început de martie, în timp ce elevii se bucurau de o binemeritată vacanță, în Italia, la Bologna, două cadre didactice ale școlii noastre au participat la cea de-a doua mobilitate a proiectului  Erasmus+ 2023-1-RO01-KA121-SCH-000135329, din cadrul acreditării 2022-1-RO01-KA120-SCH-000105435.

De-a lungul celor șapte zile de formare profesională, profesorii participanți s-au angajat în activități teoretice și practiceinteractive concepute pentru a-și explora propriile identități culturale și au abordat provocări semnificative legate de recunoșterea și promovarea diversității culturale la clasă. De asemenea, au explorat subiectul managementului conflictelor, stilurile de gestionare a conflictelor și importanța acestora în crearea unui  mediu incluziv care să susțină fiecare elev și au explorat trăsătura vitală a empatiei.

Prin exerciții practice și studii de caz despre emoții și sentimente, profesorii au fost încurajați să exerseze empatia și să înțeleagă perspectivele celorlalți, calități necesare unui cadru didactic care managerează o clasă incluzivă. În același timp, și-au împărtășit propriile cunoștințe, experiențe și bunele practici cu alți profesori din școli ale Uniunii Europene. Acest schimb de idei și bune practiciconstituie inspirație și oportunitate de dezvoltare profesională pentru cadrele noastre didactice.

Profesoarele participante au obținut beneficii tangibile în urma cursului Erasmus + ”Învățare interculturală și diversitate la clasă” și au avut ocazia să colaboreze cu profesori din Grecia, Bulgaria, Portugalia, Suedia și Irlanda.Competențele și bunele practici dobândite de cele două participante la  mobilitatevor fi aplicate la clasă și vor fi diseminate și împărtășite cu toți profesorii din școalăcu scopul creșterii calității activităților și experiențelor de învățare oferite elevilor noștri.

Participarea cadrelor didactice din școala noastră la proiectele Erasmus+ are o importanță semnificativă în învățarea pe tot parcursul vieții. În calitate de educatori și personal educațional, obiectivul nostru este de a oferi elevilor noștri cunoștințele, abilitățile și atitudinile necesare pentru a fi autonomi și a seintegra în societatea nostră diversă și multiculturală.

Echipa de proiect CSEI Mediaș        

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ