Peste 9,5 milioane EURO pentru dotarea cu aparatură a spitalelor din subordinea CJS

0

Cele trei spitale aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu: Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul de Psihiatrie ,,Dr. Gheorghe Preda” vor beneficia de sprijin prin aparatură, dotări, precum și materiale de protecție, pentru servicii medicale rapide și de calitate în această criză sanitară, precum și pentru tratamentul pacienților cu infecție COVID–19.

Proiectul se va derula între 1 septembrie 2020 și 30 aprilie 2021.

Valoarea totală care va fi primită de cele trei spitale este de peste 9,5 milioane EURO și vor fi decontați de Ministerul Fondurilor Europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa Prioritară 9:

  • Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu – 7,47 milioane EURO;
  • Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu – 1,6 milioane EURO;
  • Spitalul de Psihiatrie ,,Dr. Gheorghe Preda” Sibiu – 520 mii EURO.

“Prin cele trei proiecte depuse pentru dotarea cu aparatură și echipamente de ultimă generație, ne consolidăm capacitatea de gestionare a crizei sanitare cauzate de COVID-19. Țin să mulțumesc Guvernului României care s-a implicat și a deblocat accesul la fondurile europene. Este o ocazie importantă pentru județul Sibiu, pe care am folosit-o imediat, deoarece sănătatea locuitorilor este extrem de importantă, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Printre echipamentele, dotările și aparatura avute în vedere se numără:

  • Pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu – echipamente pentru transport specializat și decontaminare necesare pacienților cu infecție COVID–19 și personalului medical, aparatură medicală de diagnostic și tratament, angiograf biplan, computer tomograf, aparat de radiologie digitala, analizor automat de citometrie in flux cu 8-10 culori, defibrilatoare, monitoare funcții vitale, aparate de dezinfecție prin nebulizare, injectomate, alte aparate de radiologie, tărgi, echipamente de protecție, dezinfectanți, etc
  • Pentru Spitalul de Psihiatrie ,,Dr. Gheorghe Preda” Sibiu – medicamente, echipamente de protecție, aparat pentru biologie moleculară pentru testarea infecțiilor – inclusiv COVID-19, analizatoare automate biochimie, imunologie, hematologie, de coagulare
  • Pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu – computer tomograf 128 slice-uri, ecograf doppler staționar, fiber bronhoscop portabil, analizor gaze în sânge, container pentru triajul pacienților, defibrilator, monitor funcții vitale, echipamente de protecție, dezinfectanți etc.

                                                           Susține demersul nostru jurnalistic!

Obiectiv Media nu este susținut financiar de vreo instituție publică sau de un partid politic, ci doar de cei care cred în noi și în ceea ce prezentăm opiniei publice.

Motto-ul nostru este „Obiectivitate și Transparență”. Am fost și suntem echidistanți, iar pentru a avea posibilitatea să continuăm ceea ce am început și ne-am propus, avem nevoie de sprijinul dumneavoastră.

Ne puteți sprijini financiar printr-o donație Pay-Pal (aici), ori direct prin transfer bancar în unul din conturile de mai jos:

RO60INGB0000999902439284 Deschis la ING Bank | Beneficiar: Daniel Dăbăcan
GB79REVO00997024801651 | BIC REVOGB21 | Beneficiar: Daniel Dăbăcan

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ