Petrecere mare pentru femeile cu dizabilități

0

Viaţa poate fi trăită demn şi frumos chiar dacă eşti legat de o dizabilitate, au demostrat doamnele din centrele rezidențiale aflate în structura DGASPC Sibiu care au fost în centrul atenției.

Ele au petrecut în avans Ziua Internațională a femeii, în data de 5 martie: cu muzică, dans, voie bună și multe zâmbete.

Chiar dacă destinul nu a fost cel mai darnic cu ele, cele aproximativ 200 de femei cu dizabilități prezente la Gala organizată în cinstea lor de către directorul general, Laura Camelia Vîlsan, au arătat tuturor că abilitatea de a fi diferită nu le împiedică să trăiască momentele oferite la cote maxime.

Încântătoare și vizibil emoționată, Alexandra Mărginean, o tânără din CPCD Speranța, aflată în scaun rulant, a fost gazda Galei UNITE pentru persoanele cu dizabilități. A fost prima experiență a ei cu scena iar sentimentul a fost acela de apreciere și admirație, motiv pentru care i-a mulțumit directorului general pentru această ocazie.

Directorul general  consideră că acest eveniment este o lecție de viață atât pentru cei sănătoși cât și pentru cei care au o dizabilitate deoarece în spatele lui există nevoia accesibilizării și nevoia persoanelor cu dizabilități de a fi integrate social pentru a putea duce o viață normală.

 “Iată-ne la a 2-a ediție a acestei Gale în care celebrăm Femeia și nu orice femei, ci pe cea mai deosebită dintre noi, femeia cu altfel de abilități din Centrele noastre. Noi, doamnele din administrația județeană ne dăm mâna și unite în spirit și simțire ne aplecăm astăzi atenția doar asupra voastră dragile mele. În cele 11 centre sunt 390 de femei iar în familie se mai află 8230, pentru aceste persoane speciale dar, mai ales pentru voi dedic această Gală. Femeia-cine nu o iubește, nu o respectă, cine nu o prețuiește? Probabil acela care nu ar iubi frumusețea, dăruirea feminitatea și sensibilitatea, dar astfel de persoană nu cred că există. Există în schimb persoane care își dedică zilnic viața ca vouă să vă fie bine și vă doresc dragile mele ca fiecare zi din viață să fie ziua voastră, în fiecare zi să fiți fericite și să nu lăsați pe nimeni să vă fure din frumusețea sufletului vostru și am un îndemn pentru semenii noștri domni: CU FEMEIA FII BĂRBAT!”, a declat director general, Laura Camelia Vîlsan.

Cu această ocazie au fost invitate și femeile aflate la conducerea autorităților și instituțiilor publice din județul Sibiu. Cele care au dat curs invitației au fost doamnele din fruntea CJ Sibiu, doamna președintă, Daniela Cîmpean, doamna vicepreședintă Christine Manta Klemens și secretarul județului, Rodica Țârlea, șeful SPAS Sibiu, Mihaela Sabău și reprezentante AJPIS, alături de colegi din cadrul centrelor rezidențialeși ai aparatului propriu.

După cuvântul de deschidere a început cu adevărat petrecerea. A urcat pe scena Ramona Moldovan, beneficiară la CITO Mediaş care a interpretat o piesă despre mame, Alina Bîcă a dat startul învârtitelor și jienelor pe scena Teatrului Gong care aproape că a devenit neincătoare, beneficiarele de la CRRPH Tălmaciu au îmbrăcat straiele populare în cadrul scenetei ”Șezătoarea”. După ce și-au mai tras sufletul, beneficiarele au pornit din nou la joc pe muzica lui Robert Târnăveanu, iar în încheiere au răsunat acordurile de chitară ale actorului de la Teatrul Radu Stanca, Cătălin Neghină, care a emoționat doamnele cu  versurile scrise de dânsul, Nichita Stănescu și Mihai Eminescu.

Toate doamnele prezente la eveniment au primit flori și cadouri din partea doamnei Laura Camelia Vîlsan, iar la final au fost invitate la un desert.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ