Pompierii din judetul Sibiu isi deschid portile pentru public

0
www.adimitran.com
www.adimitran.com

În semn de respect și apreciere pentru cei care de-a lungul timpului au salvat vieţi omenești și bunuri materiale, anul acesta, data de 4 aprilie  a fost declarată ca zi aniversară a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu, prin Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. nr. 7 din 19 ianuarie 2016, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 57, Partea I din 26 ianuarie 2016.

În acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu, în colaborare cu  Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, au organizat și desfășurat un concurs de desen şi creaţie poetică. Concursul ”Salvatorii”, a oferit elevilor din clasele I-IV, respectiv V-VIII, prilejul de a exprima în imagini sau cuvinte misiunile zilnice ale pompierilor salvatori.

Lucrările de desen realizate de elevi în cadrul concursului, vor putea fi admirate de publicul doritor, în cadrul unui vernisaj organizat la Cercul Militar din mun. Sibiu, Bulevardul Victoriei, nr. 5, în perioada 4-10 aprilie a.c..

De asemenea, în cursul zilei de luni, 4 aprilie a.c., în intervalul 12.00 – 16.00, porţile subunităţilor de intervenţie din Sibiu, Mediaş, Agnita, Miercurea Sibiului, Sălişte şi Avrig se deschid pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul meseriei de salvator. Astfel, cadrele inspectoratului au pregătit pentru evenimentul Ziua Porţilor Deschise atât expoziţii cu tehnica aflată în dotare, cât şi exerciţii demonstrative specifice pentru cei care doresc să le treacă pragul în această zi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ