Proiect legislativ nou | Claudiu Mureșan: „Haosul de pe piața asigurărilor trebuie să ia sfârșit. ASF trebuie să-și facă treaba” (P)

0

Senatorul sibian, Claudiu Mureșan, alături de colegii săi parlamentari, Anca Dragu și Silvia Dinică, a depus o initiativă legislativă care vizează responsabilizarea conducerii Autoritatății de Supraveghere Financiară (ASF), reglementarea în baza cărora membrii conducerii vor putea fi înlocuiți, prin respingerea raportului de activitate al Autorității, realizarea de studii de piață pentru identificarea operatorilor cu putere semnificativă pe piață; impunerea în sarcina operatorilor și furnizorilor de servicii de asigurare a unor obligații specifice, în cazul în care aceștia sunt identificați ca fiind cu putere semnificativă pe piață; candidaturile pentru poziția de membru al Consiliului A.S.F să fie publicate în mod transparent.

Conform proiectului, ASF va depune in fiecare an raportul de activitate pe anul precedent, urmând ca acesta să fie dezbătut și votat în Parlament și dacă rapotul este respins, întreaga conducere ASF este demisă de drept.

ASF trebuie să facă exact ceea ce i s-a dat de făcut: să supravegheze piața asigurărilor și a sistemului de pensii private. Nu să ne spună povești, nu să dribleze atunci când trebuie să acționeze. De ani de zile, ASF se uită în altă parte atunci când i se cere să ia decizii, iar companiile de asigurări intră în faliment una după alta, spre disperarea milioanelor de asigurați. O instituție politizată excesiv, plină de “nevinovați! Acum chiar ajunge!

Cine nu poate să facă ceea ce trebuie, pleacă acasă!

Nu în cele din urmă, inițiativa legislativă urmărește limitarea veniturilor personalului angajat în cadrul ASF, cu scopul de a evita cheltuielile excesive cu salarii nepotrivite și muncă de mântuială, salarii plătite din taxele și tarifele plătite de contribuabili.

Să vedem acum cine vrea ordine, liniște și corectitudine pe piața de asigurări din România”, transmite senatorul sibian, Claudiu Mureșan, prin intermediul paginii sale de Facebook.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ