Senatorul Claudiu Mureșan, un nou apel către autorități pentru achiziționarea unei ambulanțe tip C2 pentru Substația de Ambulanță Mediaș

0

După multe demersuri inițiate de senatorul Claudiu Mureșan, Mediașul a primit o vestă bună. După o așteptare de 6 ani, Serviciul de Ambulanță Sibiu, Substația Mediaș va avea în sfârșit un medic dedicat.

O realizare importantă pentru comunitatea medieșeană și un pas înainte către îmbunătățirea serviciilor de sănătate de urgență din Mediaș și din nordul județului Sibiu.

La nici 2 săptămâni de la această veste, senatorul medieșean revine în atenția autorităților cu un nou apel, solicitând identificarea de soluții pentru achiziționarea unei ambulanțe de tip C2 pentru Substația de Ambulanță de la Mediaș.

Sănătatea este pe primul loc!

Asta o spunem toți, asta trebuie să înțeleagă și factorii de decizie.

Ambulanțele cu care este dotat Serviciul Județean de Ambulanță sunt vechi și foarte vechi, iar din cele cu care este dotata Substația Mediaș, niciuna nu este de tip C. Toate sunt de tip B.

E foarte bine că avem, după 6 ani, un medic la Serviciul Județean de Ambulanță, Substația Mediaș, dar avem nevoie mare de o Ambulanță de tip C.

De ce ambulanţă de tip C?

De ce e nevoie de ea și la Mediaș, și în nordul județului Sibiu?

Pentru că ambulanța de tip C este o mașină de ambulanţa destinată intervenţiei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel şi transportului medical asistat al pacientului critic.

Ambulanța de tip C este dotată cu echipamente, materiale şi medicamente de terapie intensivă.

Echipajul ambulanţei tip C este condus obligatoriu de un medic special pregătit, iar vehiculul este astfel construit încât să permită accesul la pacientul aflat în vehicul din toate părţile, targa fiind amplasată în mijloc, cu posibilitatea mutării acesteia la dreapta şi la stânga şi ridicării ei la o înălţime care să permită acordarea asistenţei medicale de urgenţă în mod corespunzător.

Am transmis mai multe interpelări Ministerului Sănătății, Secretarului de stat, Raed Arafat, dar până acum am primit ca răspunsuri doar promisiuni.

Acum, că tot avem un medic alocat la Mediaș, pentru zona de nord a județului Sibiu, nevoia de ambulanța de tip C devine mare.

Solicit Consiliului Județean și Primăriei Municipiului Mediaș să analizeze această solicitare și să găsească resurse financiare pentru a achiziționa o ambulanță de tip C pentru Substația Mediaș în regim de urgență.

Sigur se găsesc bani și pentru a dota SAJ Mediaș cu asta, la câți bani se cheltuie pentru a finanța cheltuieli mult mai puțin importante în județ și în Mediaș.

Așteptăm o rezolvare de la nivel județean și local. Până atunci, nu ne rămâne altceva de făcut decât să ne rugăm la Dumnezeu să ne ferească de probleme de sănătate grave!

Și cetățenii din nordul județului Sibiu au dreptul la servicii medicale de urgență destinate pacienților aflați în stare critică, dragă administrație județeană și locală!” se arată într-un comunicat pe pagina de facebook a acestuia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ