Sibiu: Tinerii selectați pentru repartizarea unei locuințe ANL sunt invitați să își actualizeze dosarele

0

Primăria Sibiu a preluat de la Agenția Națională pentru Locuințe cele 88 de apartamente construite în cartierul Reșița II. Pentru a repartiza aceste locuințe către beneficiari, Comisia special constituită face următoarele precizări:

  • Din cele 88 de apartamente noi din cartierul Reșița II, un număr de 11 apartamente vor fi repartizate conform OUG 68/2006 și OG 74/2007 de către Comisia Socială, către 11 persoane evacuate.
  • Rămân astfel în cartierul Reșița II un număr de 77 de apartamente de distribuit tinerilor care apar pe lista finală a solicitanților ce au acces la locuințele pentru tineri, construite de ANL. Această listă a fost aprobată de către Consiliul Local Sibiu prin HCL 114/2016: http://www.sibiu.ro/ro2/pdf2016/hot114.pdf, în funcție de punctajul primit de fiecare dosar.
  • Pe lângă aceste 77 apartamente din cartierul Reșita II, Primăria Sibiu pune la dispoziție alte 8 apartamente din fondul vechi de locuințe ANL. Cele 8 unități locative sunt situate în cartierul Ștrand și în zona Tilișca. Acestea vor fi repartizate de asemenea tinerilor incluși pe lista menționată mai sus, aprobată de Consiliul Local Sibiu prin HCL 114/2016.

Prin urmare, primii 85 de tineri de pe lista inclusă în HCL 114/2016 sunt invitați să își actualizeze dosarele depuse în perioada 4 ianuarie – 5 februarie 2016, prin depunerea următoarelor documente de dată recentă:

  • Declarație notarială autentificată prin care să se ateste că titularul cererii de locuinţă şi ceilalți membrii ai familiei acestuia (soţ, soţie, copii şi/sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia) nu dețin şi/sau nu au deţinut o altă locuinţă în proprietate
  • Adeverinţă de la locul de muncă, din care să rezulte că titularul îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Sibiu, înregistrată, datată, semnată şi ştampilată, în original;
  • Dacă este cazul, documente care să ateste modificările în componența familiei: certificat de naștere pentru un nou membru, certificat de căsătorie, sentință de divorț, certificat de deces, etc

Actualizarea dosarelor se poate face până în data de 15 noiembrie inclusiv, scopul fiind acela de a reconfirma criteriile de acces prevăzute de lege. În paralel cu acest anunț public, Comisia de repartizare îi contactează telefonic pe fiecare dintre cei 85 de tineri înscriși pe lista menționată, în ordinea punctajului.

După ce tinerii depun documentele menționate, Comisia intenționează să prezinte Consiliului Local propunerile de repartizare a locuințelor în ședința ordinară din luna noiembrie.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ